Dressyr
13 augusti 2017 08:40

Dolk och Svensson vann Lövsta Future Challenge

Lina Dolk och Jennifer Svensson vann nästa sista kvalet av Lövsta Future Challenge som reds hos Kimstad Ryttarförening på lördagen.

Dolk och Svensson vann Lövsta Future Challenge
Lina Dolk och Biggles fortsätter skörda segrar. Bilden är från deras seger på Strömsholm förra året. Photographer Roland Thunholm

Lina Dolk och Biggles 1015 (SWB hingst f 1998 e Briar-Krevad, uppf/äg Ingrid Lundberg Persson), Gnesta Ridklubb, vann Lövsta Future Challenge för unga ryttare. Det var 13 ekipage i startfältet och Biggles slutade på 72,675 procent. Det räckte till en klar seger. 

Sin vana trogen glänste hingsten i piaff och passage och fick till med en nia för en piaff. Däremot blev det lite trassel när det var dags för galoppombyten i varje språng. 

Tvåa blev Falkenbergsryttaren Mathilde Hannell/Deela Mae och trea Segerstaryttaren Amanda Eklund/Sambucus med 69,912 respektive 69,561 procent. 

Resultat, Lövsta Future Challenge unga ryttare

I klassen för unga hästar red Ronnebyryttaren Jennifer Svensson Sibelius 1315 (SWB hingst f 2007 e Rosevelt-Prestige VDL, uppf Rigmor och Johnny Svensson, äg Jennifer Svensson) till seger. Det blev 70,658 procent efter ett program med bland annat fina ökningar i både trav och galopp. 

I den här klassen var det 15 ekipage som gjorde upp. Ågesta Ridklubbs Terese Klintström blev tvåa med Don Sanchez på 67,5 procent och Willandsekipaget Cecilia Kristoffersen/Hampuz M.Ge blev trea på 67,412 procent.

Resultat, Lövsta Future Challenge unga hästar

Kvalomgången var den näst sista inför finalen och gick i Intermédiaire II.

Sammanställning Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden