Dressyr
10 oktober 2019 20:02

Don Auriello hyllas och avtackas

AvtackningUnder nio år har han varit en del av svensk dressyrsport på högsta nivå. Men nu väntar pensionering för Tinne Vilhelmson Silfvéns trogne tävlingspartner Don Auriello, som ska hyllas under Sweden International Horse Show.

Don Auriello hyllas och avtackas
Tinne Vilhelmson Silfvén jublar efter ritten i världscupfinalen 2019. Foto: Roland Thunholm

Don Auriello (val -02, e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe) är en av Sveriges mest framgångsrika dressyrhästar – tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén har ”Anton”, som han kallas, tävlat Grand Prix under de senaste nio åren.

Nu är dock livet på tävlingsbanorna över, och istället väntar skogspromenader och hagliv. Under Sweden International Horse Show kommer den 18-årige valacken att avtackas för sin framgångsrika karriär under en hyllningscermoni i Friends Arena.

Mästerskap i mängder

Anton och Tinne har bland annat representerat Sverige i två OS, två VM och två EM, samt ridit fem världscupfinaler.
– Antons charm och arbetsglädje är unik! Jag kan alltid lita på hans vilja att göra rätt. Han älskar strålkastarljuset, ju fler som hejar ju stoltare blir han. Att få chansen att rida en häst som Anton är en dröm, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden