Dressyr
5 april 2019 17:42
Ridsportplus

Tinnes tankar om Antons framtid

DressyrteamPlanen för Don Auriello sträckte sig fram till världscupfinalen, men att detta skulle vara Antons sista tävling stämmer inte. Tinne Vilhelmson Silfvén berättar för Ridsport vem som avgör hur länge Anton ska tävla.

Tinnes tankar om Antons framtid
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello har varit ett team i nio år, men någon slutpunkt är inte satt. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har gått någon timme efter att Tinne Vilhelmson Silfvén har ridit sin Grand Prix i världscupfinalen på Gothenburg Horse Show tillsammans med Don Auriello.
− Jag är jättenöjd, han är så rörande glad över att komma in på en arena med en sådan publik. Han älskar stämningen, berättar hon.

Programmet började dock inte så bra.
− Han står inte still i första halten. Jag hoppas varje gång att det ska bli en halt, men den kommer inte alltid, och det är inget jag kan göra något åt. Men det blir dyrt, särskilt när det kommer i början av programmet.
− Men därefter red vi felfritt. Han kändes fin och vi var samspelta.

Spekulationerna igång

Vid en presskonferens på torsdagen sade Tinne Vilhelmson Silfvén att planeringen för Don Auriello sträckte sig fram till världscupfinalen, inte längre, något som drog igång spekulationerna om att det var hans sista tävling. Men det stämmer inte.

− Jag har inte bestämt att detta är hans sista tävling, och i dag var han verkligen på g. Men det är Anton som bestämmer när han ska sluta. Det beror på hans egen vilja, och så ska han kännas fräsch och konkurrenskraftig.

Det är Anton som bestämmer när han ska sluta

Sanningen är också att Don Auriello har tävlat på högsta nivå i snart nio år, och någonstans närmar sig ändå slutet. Det är Tinne Vilhelmson Silfvén medveten om, men någon given kronprins vill hon inte peka ut.
− Det finns många fina hästar i stallet, och de får själva visa vad de går för. Men om man ser till önskvärda egenskaper så ska de ha en god ridbarhet, de ska vara atletiska och spänstiga, och de ska ha en glädje i att tävla och visa upp sig.

Strandpojken Anton

Fast än så länge är det Tinne och Anton som gäller, och under lördagen är det dags för küren, eller Freestyle som det heter på FEI-språket.
− Det ska bli jättekul att rida den. Jag älskar min kür med Good Vibrations och andra låtar av Beach Boys. Jag förbereder mig genom att titta på küren, för att komma in i musiken och i rätt känsla.
− Och Anton är verkligen en Beach Boy, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden