Dressyr
23 februari 2019 07:31

Tinne och ”Anton” tvåa i världscupen

InternationelltTinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello, "Anton", slutade tvåa i den världscupskür som reds i Wellington, USA, under natten mot fredagen. Här kan du se en film på deras uppvisning.

Tinne och ”Anton” tvåa i världscupen
Tinne Vilhelmson Silfvén och "Anton" på väg mot andraplatsen i Wellington. Foto: SusanStickle.com

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello (val f 2002 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri) slutade tvåa med 80,950 procent i sin kür.
– Han kändes riktigt, riktigt bra, han har känts bra hela veckan. Han var ivrig redan i stallet och har verkligen varit på tårna, säger Tinne Vilhelmson Silfvén om ”Anton” i ett pressmeddelande från arrangören.
– Mitt mål den här vintern är att ta mig till världscupfinalen i Göteborg.

Ekipaget gjorde sin ”Good Vibration-kür” där ”Anton” har lärt sig vad som gäller.
– Han bara älskar den och det är verkligen roligt att rida honom i den här küren. Den har så hög svårighetsgrad och allt kommer så snabbt. Jag måste vara exakt på rätt ställe hela tiden om det ska stämma till musiken, fortsätter Tinne i pressmeddelandet.

Titta på Tinnes kür från Wellington.

Kasey Perry-Glass och Goerklintgaards Dublet, USA, vann med 83,425 procent.

Tinne Vilhelmson Silfvén var också placerad i världscupmeetingets Grand Prix. Hon får tillgodoräkna sig poäng från två världscuptävlingar i USA under pågående säsong. Enligt Svenska Ridsportförbundets webbplats kan hon välja de två bästa resultaten.

Världscupfinalen rids i Göteborg första helgen i april.

Resultat

Ställning, världscupens olika ligor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden