Dressyr
22 februari 2019 08:16

Svenska dressyrryttare på pallen i Grand Prix

InternationelltUnder sena torsdagskvällen och natten mot fredag reds det internationell dressyr på olika håll. Det resulterade i dubbla svenska andraplatser.

Svenska dressyrryttare på pallen i Grand Prix
Världscup, dock utan chans till poäng, stundar för Tinne och "Anton" i USA. Arkivbild: Roland Thunholm

I Wellington är det tävling som gäller för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Världscupküren, där Tinne inte får tillgodoräkna sig några poäng, går i natt svensk tid. Under natten till i dag var det Grand Prix på schemat. Den svenska duon landade med sina 73,804 procent  på andra plats bland de nio till start. Segern gick till hemmaryttaren Kasey Perry-Glass med Goerklintgaards Dublet på 77,217 procent.

I norska Lilleström, på Norwegian Horse Festival där de svenska hoppryttarna plockade placeringar i går, avrundades torsdagen med trestjärnig internationell dressyr och en Grand Prix-klass. Mai Tofte Olsen med Rustique såg till att det blev dansk seger på 68,239 procent, men på andra plats blev det svenskt. Gunilla Byström och Vectra la beslag på den placeringen med sina 67,587.

Delatio, som Patrik Kittel red till fina framgångar i världscupen då hingsten var till försäljning, startade med Qabil Ambak Mahamad Fathil. Det blev 60,826 procent för den nya duon. Ekipaget går under Malaysias flagga, men Delatio står i Danmark (läs mer i tidigare artikel).

Resultat Wellington
Resultat Lillström

Ridsport
Gunilla Byström och Vectra var det enda svenska ekipaget i GP:n i norska Lilleström. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden