Dressyr
23 januari 2019 09:20

Patrik Kittels världscuphäst såld till malaysisk ryttare med OS i sikte

FörsäljningEfter en kort men lyckad tid tillsammans får Patrik Kittels världscuppartner Delatio en ny ryttare. Qabil Ambak vill bli den första ryttaren från Malaysia att rida OS och siktar mot Tokyo 2020 med Delatio.

Patrik Kittels världscuphäst såld till malaysisk ryttare med OS i sikte
Delatio med Emile Faurie, som red hingsten innan Patrik Kittel tog över. Foto: FEI
Asian Games Jakarta 2018 Dressage
Qabil Ambak, här efter silvermedaljen i Asian Games 2018, är ny ryttare på Delatio. Foto: FEI

Under tiden som Patrik Kittel red hingsten Delatio (HANN, hingst, f 2004, e De Niro-Rubinstein I) för försäljning hann de göra två lyckade världscuper och sätta personbästa för Delatio. Ekipaget kom tvåa i både Lyon och Salzburg på över 80 procent, och var därtill tvåa respektive trea i GP-klasserna.

Delatios nya hemvist blir Danmark och närmare bestämt Fisker Dressage Academy, där malaysiske Qabil Ambak har sina hästar, berättar danska Ridehesten.

”Jag hade en riktigt bra upplevelse när jag provade Delatio, och jag tror att vi kan bli ett bra team. Min plan är att försöka kvala till OS 2020 i Tokyo, vilket länge varit min dröm och vara den första malaysiska ryttaren att delta i OS”, säger Qabil Ambak till Ridehesten.

Qabil Ambak var bland annat tvåa i Asian Games 2018 som avgörs på Intermermediare-nivå. Han tävlar även i hoppning upp till 1,50. Enligt Ridehesten har Qabil Ambak sina hopphästar i träning hos Lars Bak Andersen i Tyskland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden