Dressyr
9 december 2018 13:51

Patrik Kittel klättrar mot världscupfinalen

VärldscupenVärldscupkvalet i Salzburg har avgjorts och det blev en bra påfyllning av fina poäng för svensk del.

Patrik Kittel klättrar mot världscupfinalen
Patrik Kittel hade en bra helg i Österrike. Arkivbild: Roland Thunholm

Patrik Kittel och hingsten Delatio (HANN, hingst, f 2004, e De Niro-Rubinstein I) gjorde i dag sin andra världscup tillsammans och än en gång blev det en snygg andraplats. Förra gången, i Lyon, belönades de med 80,980 procent.

Även i dagens världscupkür i Salzburg var de över 80-strecket, nu med 0,10 procent marginal, och det resulterade alltså i en silverplats. Ekipaget var trea i Grand Prix i går och sätter därmed nu punkt för en lyckad tävling.

Segern gick till gårdagens GP-vinnare gjorde sin världscuppremiär i september: Benjamin Wernld och Daily Mirror (hingst, f 2004, e 4 e Damon Hill-Florestan I, uppf Dieter Kellermann). De vann på 80,790 procent.

Fei World Cup™ Dressage Salzburg
Benjamin Wernld och Daily Mirror tog hem världscupkvalet. Foto: FEI

Antonia Ramel och Brother de Jeu gjorde nu sin andra världscup och än en gång landade de högt upp i resultatlistan. I Lyon var de trea och med dagens 77,230 procent blev det placering fem. Det tredje svenska ekipaget, Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes, landade på 72,015 procent och plats elva.

Uppåt i tabellen

Efter dagens seger ligger Benjamin Werndl på delad ledning i västeuropeiska ligans tabell på 65 poäng, tillsammans med Dorothee Schneider som kom trea i dag med Faustus.

Patrik Kittel klättrade ordentligt – från plats 14 upp till plats 5 på 37 poäng. Charlotte Haid Bondergaard är näst bästa svensk som tia i tabellen på 29 poäng.

Result

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden