Hoppning
21 februari 2019 20:17

Två årspremiärer och 1,45-debut med Zacramento – lyckad torsdag för Peder

InternationelltPeder Fredricson har under dagen startat igång säsongen med två till av sina 1,60-hästar. En debut gjordes också och i den blev det en snygg placering i 1,45 med Zacramento.

Två årspremiärer och 1,45-debut med Zacramento – lyckad torsdag för Peder
Peder Fredricson har gjort sin första start med Zacramento. Arkivbild: Roland Thunholm

Flera svenska hoppryttare spenderar veckoslutet på trestjärniga Norwegian Horse Festival. Tävlingens hittills högsta klass var torsdagskvällens 1,45 och att det var  många svenskar i farten syntes i resultatlistan.

Ett av de mest spännande ekipagen var Peder Fredricson och Zacramento, som debuterade för några veckor sedan i 1,30 och 1,35. Nu gjorde det nya ekipaget debut i 1,45. Dubbelt felfritt och andra plats blev resultatet.

Shane Carey, som rider under irländsk flagg, lotsade Maria Gretzers Fecybelle (KWPN sto f-10 e Carambole-Sjapoo, uppf J.W Greve) till nya framgångar (läs mer i en tidigare intervju med Maria här). Snabbast av alla i omhoppningen och ännu en seger för det så stabila ekipaget.

Mer svenskt

Sofia Kroon och Lucky Silvana Z la beslag på tredjeplatsen i 1,45. Erica Swartz och Jovita, som hade en panghelg i Neumünster nyligen med ett par placeringar i 1,50 och 1,55, blev femma. Fredrik Spetz och Mexico blev sjua, medan Magnus Jacobson och Meluha S knep placering nio.

I söndags tog Peder sin första seger för säsongen då han vann Grand Prix med H&M Christian K, i valackens första tävling för året. Precis som Peder berättade i intervjun då gör fler av hans 1,60-hästar sina första starter för året den här veckan.

EM-vinnaren H&M All In mjukstartades i en 1,30 under torsdagen med bara ett tidsfel i protokollet. Catch Me Not S reds till felfritt av Peder i 1,40 och tog en fjärdeplats i sin första start sedan den felfria världscup-grundomgången i Stuttgart i höstas.

Resultat

Ridsport
Peder och Catch Me Not S  kom fyra i 1,40 i dag. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden