Hoppning
25 januari 2019 09:16

Peder Fredricson är Zacramentos nya ryttare

UppdateradFörra veckan meddelade Tove Håkansson att Douglas Lindelöw inte längre ska rida Zacramento. Nu är det klart vem som tar över tyglarna – Peder Fredricson.

Peder Fredricson är Zacramentos nya ryttare
Peder Fredricson tar över. Arkivbild: Roland Thunholm

Zacramento (SWB, val, f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson) som har gått bland annat EM och vann säsongens första världscupkval med Douglas Lindelöw, har fått en ny ryttare. Det är Peder Fredricson som tar över, meddelar ägaren Tove Håkansson.

Tove berättar i ett mail att ett 30-tal intressenter har hört av sig sedan det stod klart att Douglas inte längre ska rida Zacramento.

”Beslutet om att det blir Peder som ny ryttare på hästen grundar sig bland annat i att Peder i och med sin ranking har tillträde till de största och bästa tävlingarna, däribland GCT.

Detta i kombination med att jag känner stort förtroende för Grevlunda som internationellt toppstall med hög professionalitet har gjort mitt val ganska enkelt trots allt. Det här känns roligt”, skriver Tove Håkansson.

”Positivt att Zacramento är kvar”

Förbundskapten Henrik Ankarcrona kommenterar ryttarbytet på förbundets site:
– Jag tycker att det är tråkigt att hästen lämnade Douglas. De var en fantastiskt kombination. Men när nu det inte gick, så är jag väldigt glad att hästen är kvar i Sverige.
– Det är väldigt positivt att Zacramento är kvar i landet och inte gick till en utländsk ryttare. Peder är en fantastiskt duktig ryttare som kommer att förvalta hästen väl, säger förbundskaptenen.

Longines Fei World Cup - Western European League Oslo 2018
Zacramento och Douglas Lindelöw i Oslo efter världscupsegern. Foto: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden