Hoppning
18 januari 2019 11:00

Douglas och Zacramento går skilda vägar

AvslutDouglas Lindelöw kommer inte att fortsätta tävla EM-hästen Zacramento. På torsdagen flyttade ägaren Tove Håkansson hem hästen till sig.
— Tråkigt såklart, men vi kunde inte hitta en framtida lösning, säger Douglas Lindelöw till Ridsport.

Douglas och Zacramento går skilda vägar
Douglas Lindelöw och Zacramento. Foto: Roland Thunholm

Zacramento har varit till salu sedan i somras och inte tävlat sedan världscupsegern i Oslo i oktober. I ett mejl till redaktionen berättar ägaren Tove Håkansson att hon nu valt att avsluta samarbetet med Lindelöws Stall Fulltofta.

I mejlet skriver hon:
”Douglas och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla Zacramento till det han är idag. Det är över allas vår förväntan. Samtidigt är där några delar i vårt samarbete som inte fungerat lika bra. Därför väljer jag nu att ta hem hästen till mitt eget stall för att kunna fundera och hitta bästa lösningen framöver. Planen för framtiden är alltså inte satt än.”
— Jag vet inte riktigt vad det är som inte fungerat, mer än att hästen inte blivit såld, vilket var målsättningen, säger Douglas Lindelöw på telefon från tävlingar i Holland.

”Vi nådde inte en bra lösning”

Efter Oslosegern fanns ett antal spekulanter varav en drog sig ur i sista sekund.
— Jag hade gärna börjat tävla Zacramento igen och ändrat min plan för mina andra hästar, men vi nådde inte en bra lösning. Det är alltid tråkigt när en så här bra häst lämnar stallet, men Tove äger honom till hundra procent och jag är otroligt glad över samarbetet vi haft, säger Lindelöw.

Ridsport
Douglas Lindelöw och Zacramento blev tvåa i GP-hoppningen på Falsterbo i somras. ArkivFoto: Roland Thunholm

Han förstärker nu samarbetet med Stall Zet, ett av landets mest framgångsrika travstall. Stall Zet ägare sedan tidigare Jezebel och Chavira och har nu köpt Casquo Blue, 9, e.Chacco Blue och Kimba du Soleil, 8, efter Kannan.
– Jag ser fram emot att utveckla och tävla dem, säger Douglas Lindelöw.

Ridsport har försökt att nå Zacramentos ägare Tove Håkansson utan framgång.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden