Hoppning
3 januari 2019 21:21
Ridsportplus

Douglas om Zacramento: ”Var egentligen såld, besiktigad och klar”

FörsäljningDouglas Lindelöw har gjort en enda start i säsongens världscup. Det var i Oslo i oktober och slutade med seger. Sedan dess har det varit knäpptyst om vinnarhästen Zacramento. För Ridsport berättar Douglas Lindelöw vad som hänt.

Douglas om Zacramento: ”Var egentligen såld, besiktigad och klar”
Douglas Lindelöw och Zacramento i Nations Cup i Falsterbo i juli. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Douglas Lindelöw och Zacramento (val f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Matsson, äg Håkansson Häst AB) var mer eller mindre självskrivna i det VM-lag som skulle få åka till VM i Tryon. Men strax innan uttagningarna meddelades att Zacramento, som ägs av Tove Håkansson, var till salu och inte stod till förfogande för VM och den långa resan till USA.

Så här i efterhand kan man kanske tycka att dialogen kring Zacramento skulle ha skötts lite bättre mellan hästägare och förbundskapten. Douglas Lindelöw om VM.

Valacken fortsatte dock att tävlas, om än sparsamt. I premiären av säsongens världscup visade hästen upp en suverän form och vann storstilat.
– Ja, han gick verkligen bra i Oslo. Efter det hörde många spekulanter av sig. Planen var att han skulle säljas under hösten, berättar Douglas Lindelöw.

En spekulant var hetare än de andra och affären gick så långt att Zacramento veterinärbesiktigades.
– Han var egentligen såld, besiktigad och klar, men så drog sig köparen ur i sista sekunden. Tråkigt, men vad kan man göra? säger Douglas Lindelöw.

Inte en svensk

Vem köparen var vill han inte säga. Inte heller vilket nationalitet denne har, bara att det inte var en svensk.
– Zacramento är kvar i stallet. Han är i fin form, han tränas, men har inte tävlats. Vi ska sätta oss ner och göra en plan för hur vi ska gå vidare, säger Douglas Lindelöw.

Longines Fei World Cup - Western European League Oslo 2018
Ett härligt ärevarv för Zacramento och Douglas Lindelöw i Oslo efter världscupsegern. Foto: FEI

Helst av allt vill han göra fler starter i världscupen.
– Jag har ju 20 poäng och ligger bra till så det är ju synd om det inte blir några fler starter. Jag vet inte hur landet ligger där riktigt, om jag får någon plats. Men visst skulle det vara kul om man kom till finalen i Göteborg, säger han och fortsätter:
–  Zacramento är en okomplicerad häst. Han gör allt bra och vann ju sin första inomhustävling för säsongen där i Oslo.

Är han fortfarande till salu?
– Det beror på om det det blir några tävlingar. Det är alltid hästar till salu, men det har blivit lite tokigt och en stor grej just med min häst.

Ligger det dig i fatet tror du, att du inte ställde upp i VM?
–  Möjligen. Nu gick det ju bra ändå och Fredrik Jönsson som fick min plats gjorde en fantastisk insats. Men så här i efterhand kan man kanske tycka att dialogen kring Zacramento skulle ha skötts lite bättre mellan hästägare och förbundskapten.

”Mån om att göra mitt bästa”

Om du får välja, skulle Zacramento bli kvar hos dig då?
– Han är en av de absolut bästa hästar jag haft. Men jag förstår hästägaren och jag är mån om att göra det bästa för mina hästägare.

Din förra topphäst, Casello, är tillbaka efter en skada och tar placeringar igen med Ludger Beerbaum. Hur känner du inför det?
– Jag är jätteglad och känner att jag har en del i framgångarna.

Vad har du mer i stallet?
– Ett helt gäng unghästar och några som blivit åtta och nio år nu och som jag hoppas kan vara klar för Nations Cup. Min plan är att ha en lite bredare front av hästar än tidigare. Jag har även två nya som jag tror väldigt mycket på.

Några som du tror på extra?
– Ja där är några guldkorn. En som ligger mig extra varmt om hjärtat är Chavira, ett sto efter Chacco Blue. Faktum är att jag har fler ston än något annat i stallet nu.

Douglas Lindelöw och Zacramento ingick också i det svenska silverlaget på EM i Göteborg 2017.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden