Hoppning
25 januari 2019 10:41
Ridsportplus

Peder gläds över tillskottet: ”Man kan aldrig få för många bra hästar”

Ny topphästDet har gått fort, men nu är det klart att EM-hästen Zacramento stannar i Sverige och att Peder Fredricson är ny ryttare.
– Han har alltid gått bra med Douglas och de har gjort fantastiska saker tillsammans, säger EM-vinnaren som pratade med Douglas Lindelöw innan några beslut fattades.

Peder gläds över tillskottet: ”Man kan aldrig få för många bra hästar”
Peder Fredricson utökar stallet med ännu en stjärnhäst. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under fredagsmorgonen meddelade hästägaren Tove Håkansson att Peder Fredricson är ny ryttare på EM-hästen Zacramento (SWB, val, f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson).

När Ridsport når Peder Fredricson berättar han att det hela är väldigt nytt även för honom. Zacramento har ännu inte angjort sin nya hemadress, men snart ska han vara på plats.

– Det har gått väldigt fort och det känns jättespännande att få in en häst som Zacramento i stallet, säger Peder.
– Han har alltid gått bra med Douglas och de har jag gjort fantastiska saker tillsammans.

Det känns jättespännande att få in en häst som Zacramento i stallet.

Zacramento tävlades tidigare av Tom Krog. Douglas Lindelöw tog över i maj 2016 och ekipaget EM-kvalade redan i sin första 1,60-start. Senare samma sommar, under Falsterbo Horse Show-veckan 2016, säkrade Tove Håkansson hästen åt Douglas och duon var som bekant en del av det svenska silverlaget på EM i Göteborg 2017.  Ekipaget har hoppat en rad Nations Cup för det svenska laget, kvalade in till världscupfinalen i Paris 2018 och vann den här världscupsäsongens första omgång i Oslo.

Förra veckan berättade Tove Håkansson att hon hade valt att ta hem Zacramento. ”Douglas och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla Zacramento till det han är idag. Det är över allas vår förväntan. Samtidigt är där några delar i vårt samarbete som inte fungerat lika bra”, skrev Tove då.

Dressyr
Tove Håkansson är Zacramentos ägare. Foto: Roland Thunholm

”Inga hard feelings”

Efter att det blev känt att Douglas Lindelöw inte ska rida Zacramento längre fick Tove Håkansson en lång rad förslag av olika intressenter, berättade hon i ett mail på fredagsmorgonen.

Nu tar alltså Peder över landslagskollegans tidigare tävlingspartner och Peder pratade med Douglas om saken, innan några beslut fattades.
– Jag ringde Douglas innan mötet med Zacramentos ägare för att veta att allt var grönt. Det är inga hard feelings.

Många topphästar

Peder berättar vidare att planen är att börja tävla Zacramento relativt snart, om Zacramento är i form för det, och att de kommer att börja lära känna varandra på lite lägre höjder.

I stallet på Grevlundagården finns som bekant bland andra VM-hästen H&M Christian K, EM-vinnaren H&M All In, GP-vinnaren Hansson WL och relativt nya Catch Me Not S som har debuterat de högsta klasserna med bravur.

Du har redan flera riktiga topphästar i stallet. Vad betyder det att få en häst som Zacramento?
– Man kan aldrig få för många bra hästar och vi är förstås jätteglada över att Zacramento kommer till oss, säger Peder.

Ridsport, Ullevi Dag 4
Douglas och Zacramento var en del av silverlaget på EM i Göteborg. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden