Dressyr
10 januari 2019 20:46

Laura Graves överlägsen i världscup-GP:n – Tinne trea

WellingtonDressyrekipagen i Florida har värmt upp inför küren där världscuppoängen fördelas. I Grand Prix blev det en överlägsen hemmavinnare, medan Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello inledde med att bli trea av de fem till start.

Laura Graves överlägsen i världscup-GP:n – Tinne trea
Tinne Vilhelmson Silfvén och "Anton" är på plats i Florida. (Arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Tinne Vilhelmson Silfvén har angjort Florida för vintern. I dag inledde hon tävlandet i värmen med Don Auriello i världscupens Grand Prix. Med 71,587 procent blev ekipaget trea bland de fem till start.

Värdnationen USA fick en överlägsen vinnare i Laura Graves med Verdades.  80,065 procent gav dem en rejäl marginal till tvåorna, amerikanska Shelly Francis med Danilo på 72,550 procent. Ekipagen rider om världscuppoäng i den kür som går natten mellan fredag och lördag svensk tid.

Med 27 poäng är Tinne nummer 15 i den västeuropeiska världscupligan. De nio främsta får rida finalen i Göteborg och Tinne behöver således fylla på sin skörd. I USA får Tinne tillgodoräkna sig poäng från två världscupkürer – full poäng för placeringen vid första tillfället och  halva poängantalet vid andra tillfället.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden