Dressyr
17 november 2018 19:20

Tinne klättrar – Isabell Werth fortsätter att vinna

VärldscupenTyskarna regerade i världscupdressyren på sin hemmaplan i Stuttgart och Isabell Werth med Bella Rose var fortsatt oslagbar. Ett danskt debutantekipage glänste och Tinne Vilhelmson Silfvén såg till att säkra nya poäng med Don Auriello.

Tinne klättrar – Isabell Werth fortsätter att vinna
I topp igen: Isabell Werth, den här gången med Bella Rose. Foto: FEI

I dagens världscupkür i Stuttgart blev det ytterligare viktiga poäng för Tinne Vilhelmson Silfvén. Hon och Don Auriello hade inte sin bästa dag i går då de blev nia i Grand Prix. Nu stämde det desto bättre. Inte riktigt samma poäng som när de blev trea i Herning på 80,9 procent i världscuppremiären, men väl 79,670 procent.

Det räckte till sjätte plats efter en kvintett på över 80 procent. Med sina nya världscuppoäng har Tinne klättrat till plats 9 i ligan där världscupfinalen i Göteborg är slutdestinationen.

”Han var fin. Men jag hade uppförsbacke efter Grand Prix-klassen. Så jag är väldigt nöjd”, säger Tinne på förbundets site om dagens insats och konstaterar att hon verkligen fick rida för poängen i küren.

Werth vann igen

Den tredje världscupomgången i västeuropeiska ligan vanns av den regerande världscupmästaren Isabell Werth, som sin vana trogen radar upp segrar. Tillsammans med sin VM-guldhäst Bella Rose (f 2004 e Belissimo M-Cacir AA), som har vunnit varenda start sedan comebacken, blev det en säker seger på 85,710 procent med bland annat klassens enda tior i protokollet.

Det blev en tysk trio i täten på deras hemmaplan i Stuttgart med Isabell Werth och Bella Rose först, Dorothee Schneider och Sammy Davis Jr som tvåa, samt Helen Langehanenberg och Damsey FRH som trea.

På fjärde plats blev det ett danskt debutantekipage. 10-åriga Blue Hors Zepter gjorde sin första internationella kür, lotsad till 81,190 procent av Daniel Bachmann Andersen.

Tinne bästa svensk i ligan

Helen Langehanenberg klättrade i dag upp till ledarplatsen i ligan på totalt 50 poäng. Benjamin Werndl ligger tvåa på 45 poäng och Daniel Bachmann Andersen klättrade till en bronsplats just nu på 35 poäng. Isabell Werth är direktkvalad till finalen i egenskap av regerande världscupmästare.

Tinne Vilhelmson Silfvén är bästa svensk på plats nio i liga och har efter i dag 27 poäng. Nu har Tinne gjort sina världscupstarter i Europa och far så småningom mot varmare Florida. I USA får Tinne tillgodoräkna sig världscuppoäng från två starter – full poäng för placeringen vid första tillfället och  halva poängantalet vid andra tillfället.

Resultat Stuttgart

Ridsport, fälttävlan 150815 Tinne Vilhelmson Silfvén, SWE och Don Auriello slutade på en 6:e plats i Grand prix Spesial dressyr i Aachen. Photo: Roland Thunholm/ Bildbyrån / COP 190 P: 2015-16 P. 2018-14
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello var de enda dressyrsvenskarna i Stuttgart (Arkivbild). Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Blue Hors Zack och Daniel Bachmann Andersen vid finalen i Paris 2018. I dag lotsade ryttaren den yngre Zepter till en prima debut. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden