Dressyr
14 september 2018 19:40

Besviken Tinne om VM-missen

Ryttar-VMRutinerade Tinne Vilhelmson-Silfvén fick flera större missar i Specialen. Det är en besviken Tinne som försöker förklara vad som hände.

Besviken Tinne om VM-missen
Tinne Vilhelmson-Silfvén red fel väg i Specialen. Foto: Roland Thunholm

Det blev några missar i Grand Prix-klassen, men dryga 73 procent gav ändå en individuell placering som med god marginal räckte för kvalificering till Specialen. Men i fredagens klass ville det sig inte för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello.

Värmen såg ut att ha tagit på Anton, gnistan saknas något och även om ekipaget inleder relativt stabilt ligger procenten ganska lågt. Tinne rider som vanligt mjukt och fint, men när det är dags för slutorna påbörjar Tinne galoppombyten i vartannat. Det är en bedrövad Tinne som försöker förklara vad som hände under ritten.
– Jag ville att han skulle komma in på ett visst sätt i tvåorna, men det är ju inte så bra att göra det på fel ställe, säger Tinne till SVT, som också tillägger att hon aldrig varit med om något liknande tidigare och hoppas att hon aldrig behöver vara med om det igen.

Kom i framvikt och blev stark

Efter felridningen missar Tinne och Anton i båda serierna med galoppombyten.
– Jag tappade ångan, han föll lite framåt och blev lite stark – jag kom av mig själv, fortsätter Tinne, som inte vill lägga någon skuld på Anton över att hon tappade bort honom under ritten.
– Det är tur att våra andra ryttare rider så bra på det här mästerskapet, säger Tinne.

Förbundskapten Bo Jenå berättar att han rider med Tinne efter felridningen.
– Det är aldrig kul att rida fel, säger han till SVT.
– Om vi tar det positiva så var längningarna bra i trav, och piaff och passage var ännu bättre än i förrgår, det var många saker som var fina.

180914_tinnevilhelmsonsilfven_rolandthunholm2
VM-äventyret är med största sannolikhet slut för Tinne och Anton. ArkivFoto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-