Dressyr
20 juni 2018 09:02

Dags för Nations Cup i Rotterdam – comeback för Anton

Rutinerat lagUnder midsommarhelgen rider dressyrryttarna Nations Cup i Rotterdam. Bo Jenå har tagit med sig ett rutinerat lag, och dessutom gör Tinne Vilhemson Silfvén comeback på banan med Don Auriello.

Dags för Nations Cup i Rotterdam – comeback för Anton
I Rotterdam startar Patrik Kittel/Well Done de la Roche, Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi, Juliette Ramel/Buriel K.H och Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD för Sverige (arkivbilder). Foto: Kim C Lundin/Roland Thunholm

Till den femstjärniga dressyren och Nations Cup har förbundskapten Bo Jenå anmält följande ryttare till Rotterdam, Nederländerna:

Patrik Kittel med Well Done de la Roche CMF (ZVCH sto f-08 e Fuerstentraum-Walt Disney I, uppf Franҫoise Trembley)
Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD (OLD hingst f-07 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls)
Juliette Ramel med Buriel K.H (KWPN val f-06 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker)
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi (SWB val f-03 e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson)

Bo Jenå berättar att han bygger ett lag för seger både i Rotterdam och för framtiden, men att det svenska laget kommer att möta tufft motstånd i Rotterdam.
”Det blir spännande”, säger Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Sverige leder Nations Cup i dressyr efter två raka segrar. I Rotterdam inleds dressyrens Nations Cup under torsdagen klockan 10:50.

I Rotterdam kommer dessutom Tinne Vilhelmson Silfvéns efter nära två års frånvaro göra comeback med Don Auriello (HANN val f-02 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe). Ekipaget startar i trestjärnig klass, och det blir första tävlingen för ”Anton” sedan OS i Rio de Janeiro. Även Patrik Kittel startar i trestjärnig klass.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning Clipmyhorse
Livesändning Nations Cup FEI-TV

I en tidigare version av denna artikel uppgavs att Patrik Kittel skulle rida Delaunay, Bo Jenå har meddelat Ridsport att Patrik bytt häst till Well Done de la Roche CMF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden