Dressyr
16 maj 2018 17:44

Dags för Nations Cup-premiär

Laddat dressyrgängFörra året vann Sverige hela ligan, och nu är det upp till bevis och försvara de svenska färgerna. Till helgen blir det Nations Cup-premiär för landets dressyrryttare.

Dags för Nations Cup-premiär
I Nations Cup rider Patrik Kittel/Well Done de la Roche, Rose Mathisen/Zuidenwind 1187, Juliette Ramel på Buriel K.H och Antonia Ramel på Brother de Jeu. Foto: Kim C Lundin

Med fjolårets totalseger i Nations Cup och lagsilvret från EM i bagaget är det ett laddat dressyrlag som åter till Compeigne, Frankrike.
”Vi bygger vidare på lag och sammanhållning och kommer att starta i alla Nations Cup den här säsongen”, säger Mats Eriksson, dressyrsamordnare hos Svenska Ridsportförbundet på Ridsportförbundets hemsida.

I premiäromgången rider Patrik KittelWell Done de la Roche (ZVCH sto f-08 e Fürstentraum-Walt Disney, uppf Franҫoise Trembley), Rose MathisenZuidenwind 1187 (KWPN hingst f-04 e OO Seven-Jazz, uppf H. van Helvoirt, Juliette RamelBuriel K.H (KWPN val f-06 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker) och Antonia RamelBrother de Jeu (KWPN val f-06 e Voice-Jazz, uppf Emmy de Jeu. Alla fyra ryttarna rider Grand Prix. Patrik Kittel och Rose Mathisen rider därefter Grand Prix kür medan Juliette och Antonia Ramel rider Grand Prix Special.

Förra året kom Sverige tvåa vid Nations Cup-tävlingarna i Frankrike. På pappret ser det ut som Nederländerna och Danmark kommer med starka lag.
”Men jag har ett enormt spännande lag. Jag vet vad Patrik och Rose kan göra och så två unga ryttare i Juliette och Antonia. Det kan bli hur bra som helst”, säger lagledaren Louise Nathhorst till Ridsportförbundet.

Arrangörens hemsida
Årets tävlingsomgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden