Dressyr
30 juli 2017 21:17

Sverige vann Nations Cup

Svensk dressyr levererade ett riktigt styrkebesked inför EM i Göteborg om några veckor. På söndagen stod det klart att Sverige vinner Nations Cup i dressyr.

Sverige vann Nations Cup
Bo Jenå hoppas på fortsatta framgångar i Nations Cup. Här tar han emot segertrofén 2017. Arkivbild: Svenska Ridsportförbundet

Det var en stolt och rörd förbundskapten Bo Jenå som på söndagseftermiddagen tog emot trofén som bevis på att svensk dressyr står sig stark.
– Jag är väldigt glad och mycket stolt över våra ryttare som hållit väldigt hög lägstanivå den här säsongen. Och det är ett styrkebesked och bådar gott inför ett kommande EM, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet. 

Den sista omgången i FEI Nations Cup avgjordes på engelska Hickstead under söndagen. Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och USA fannsi startfältet. Deltävlingen avgjordes med Grand Prix kür och Frankrike vann.

Men inget kunde rubba den svenska totalsegern i serien som har funnits i fem år. Sveriges 52 poäng räckte hela vägen. Sverige har varit med i fyra deltävlingar i år och varit på pallen varje gång. 

– Nu ska vi ladda för att göra att bjuda hemmapubliken på ett fantastiskt EM, säger Bo Jenå.
– Det är knappt en månad kvar till start och jag vet att ryttarna förbereder sig för fullt i sina respektive stall.

USA kom tvåa i serien medan Danmark tog hand om tredje platsen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden