Hoppning
3 december 2022 11:25
Ridsportplus

Douglas Lindelöw satsar på hemmaplan

Hemma igenEfter närmare ett år i Belgien är hoppryttaren Douglas Lindelöw tillbaka i Sverige, där en ny anläggning börjar ta form. Ridsport har pratat med Douglas om att arbeta på hemmaplan igen - och inte minst om hur han ser på sina chanser att få rida OS 2024.

Douglas Lindelöw satsar på hemmaplan
Douglas Lindelöw har stora förhoppningar på 9-årige Charlie's Way. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ridsport ringde upp Douglas Lindelöw, som varit i Belgien i närmare ett år men nu är tillbaka i Sverige.

Är du hemma för gott nu?
– För gott kan vara att ta i, men jag har landat i Sverige enligt plan. Vi har under flera år projekterat en ny anläggning som nu börjar ta form. Den ligger utanför Hörby, i ett bra område med närhet till stora vägar och till fin natur. Tills vidare hyr jag in mig hos en kompis, och har drygt tiotalet hästar där.

Hur tänker du dig den egna gården?
– En lättarbetad modern gård med bra faciliteter, där vi bredvid tävlingssatsningen också kan ta emot elever för träning bättre än förr.

Vad är det som väger över till Sveriges fördel?
– Livet vid sidan av hästarna. Vi har familj och vänner här, och naturen. Själva tävlandet är bättre utomlands. Både utbudet av tävlingar och upplägget kring tävlingar är bättre, särskilt administrationen kring tävlingar.

Vilka hästägare samarbetar du med?
– Jag har ett långsiktigt samarbete med CC Holsteiner Breeding och samarbetar också med en ny ägarkonstellation kring några av de yngre hästarna.

Vad är planen för 2023?
– I år har jag och Charlie’s Way nosat en hel del på Grand Prix och gjort några femstjärniga Grand Prix. Nästa år är planen att börja utomhussäsongen tidigt, men var är inte bestämt än, och sedan hoppas jag få chans att rida EM. Eftersom Sverige redan är färdigkvalat till OS ger det en möjlighet att låta några andra än de mest beprövade i landslaget få chansen på ett mästerskap.

Och 2024, blir det OS då?
– Charlie’s Way har både kapacitet och förmåga att gå stora mästerskap, och jag för en dialog med förbundskaptenen. Men vi har fyra otroligt erfarna ryttare och rutinerade hästar i landslaget, så det är inte lätt att slå sig in bland dem.

Fakta

Douglas i detalj

  • Namn: Douglas Lindelöw.
  • Ålder: 32 år.
  • Bor: Fulltofta, Hörby.
  • Företag: Fulltofta Showjumping som drivs tillsammans med mamma Agnetha Lindelöw.
  • I stallet: Charlie’s Way (Old val f -13 e Chacco-Blue-Robin II Z). Cheldon (Old val f -09 e Chacco Blue-Baloubet du Rouet). Casemiro CC (Holst val -11
    e Cachas-Contender). Millar van’t Breemhof (BWB val f -12 e Emerald van’t Ruytershof-Nonstop). Asterix de Couleur (Old val f -16 e Aganix de Seigneur Z-Hickstead).

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 20/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden