Hoppning
1 september 2022 19:12
Ridsportplus

Douglas Lindelöw tillbaka i Skåne

HemvändareEfter ett år utomlands är landslagsryttaren Douglas Lindelöw tillbaka i Sverige igen. Nu vill han bygga upp ett tränings- och tävlingscenter i Skåne, och ha lite färre egna hästar - men satsningen mot framtida mästerskap tänker han fortsätta med på hemmaplan. "Det går ju att vinna både OS- och VM-guld även om man bor i Sverige", säger han.

Douglas Lindelöw tillbaka i Skåne
Douglas Lindelöw har stora förhoppningar på 9-årige Charlie's Way. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter att gården i Fulltofta såldes förra året tog Douglas Lindelöw med sig ett 20-tal hästar och drog söderut. Först till Belgien innan det blev en längre sejour på tourerna i Spanien under våren. De senaste månaderna har han spenderat utanför Eindhoven i Nederländerna.

– Det har varit bra logistiskt sett och man har skaffat många nya kontakter, men jag tycker att hästarna har det bättre hemma med den hästhållning som vi förespråkar. Det är svårt att hålla hästarna på det sättet där nere, att ha dem ute i hagar och kunna rida dem i naturen, säger Douglas Lindelöw, några dagar efter flyttlasset gått norrut igen.

Det finns ännu inget nytt hemma, utan det är enligt Lindelöw ”ett pågående projekt”.
– Vi vill bygga upp något nytt i lite mindre skala, då underlättar det att vara på hemmaplan. Vi trivs bra i området här mitt i Skåne, det är nära till det mesta. Nu vill vi ha mer fokus på sport och träning, just nu har jag tio-tolv hästar – vi har minskat ner ganska mycket. Tanken är att vi ska bygga upp ett tränings- och tävlingscenter och ha lite färre egna hästar.

Tills den egna basen står klar hyr han in sina hästar i ett stall i närheten av Fulltofta, för att kunna vara delaktig i uppbyggnaden.
– Nu kan jag vara med i själva processen av att starta upp något nytt. Tillsammans med min mamma, Agnetha Lindelöw, som jag driver verksamheten med är tanken att vi ska kunna erbjuda mer träning för andra ryttare också, säger han.

Framtidshoppen väntar

Bakom topphästen Cheldon, som är den som håller Douglas Lindelöw sällskap i A-truppen i landslaget för tillfället, finns flera framtidshopp. En av dem är 9-årige Charlie’s Way, som nyligen var placerad i en internationell 1,55-klass i Tyskland.
– Tanken är att han ska ta över efter Cheldon i de riktigt stora klasserna så småningom, med OS i Paris som långsiktigt mål. Jag har även flera fina yngre hästar, bland andra 6-årige godkände hingsten Asterix de Couleur.

Hur kom det sig att flytten hem gick nu?
– Det passade bra just nu, men planen har hela tiden varit att flytta hem. Att vi sålde gården var en del i det här, att börja om med en ny mindre gård inriktad på träning och tävling. Det har varit intressant och jag har haft bra förutsättningar utomlands, men jag gillar Sverige och det är här jag vill driva vår verksamhet.

”Annorlunda hästklimat”

Douglas Lindelöw återkommer ofta till det hästklimat som råder i stora delar av Europa.
– Det är annorlunda där nere – vissa saker är kanske bättre än i Sverige men mycket är nog bättre här.

– Som person och även utanför hästlivet så tycker jag om Sverige, jag trivs här. Det är klart att det är närmare till sporten utomlands men det går att lyckas även om man bor i Sverige – titta på Peder och Jens Fredricson och Malin Baryard Johnsson, det går att vinna både OS- och VM-guld även om man bor här, säger han och skrattar till.

– Det är alltid kul att förändras och testa nya saker, jag tar med mig mycket från den här resan – inte minst många nya kontakter som man kan byta erfarenheter med.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden