Hoppning
26 mars 13:21
Ridsportplus

Douglas Lindelöw om sina unga talanger: ”Kapabla hästar”

Sunshine TourHan åkte till Sunshine Tour med tio hästar. Han åker hem med elva. Landslagsryttaren Douglas Lindelöw har en hel rad unga talanger i stallet som har fått känna på tävlingsatmosfären ordentligt under tio veckor i i södra Spanien. Kolla in klippet på den nyinköpta 5-åringen och läs vad hoppryttaren säger om tre av sina yngre förmågor här.

Douglas Lindelöw om sina unga talanger: ”Kapabla hästar”
Douglas Lindelöw med Hermosillo d'Aubigny och mamma/tränaren Agnetha Lindelöw. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är snart slut på över tio veckors vistelse i södra Spanien för 31-årige Douglas Lindelöw och hela hans team med flera hästskötare, en elev, mamma och coach Agnetha Lindelöw och hästägare.

Huvudanledningen för mig med att åka hit är att unghästarna ska komma igång, särskilt de allra yngsta. Douglas Lindelöw.

Han är solbränd och framför honom på bordet utanför en av flera restauranger på tävlingsområdet ligger den rosett som 6-åringen och godkände hingsten Asterix de Couleur (OS e Aganix du Seigneur-Hickstead, uppf Hartwig Schoof, äg Stall Fulltofta) plockade hem genom en femteplats i onsdagens final över 1,30-hinder för 6-åringar.

Fuxhingsten har gått som en klocka under vistelsen i Spanien, med ett enda nedslag under de åtta veckor han har tävlat och såg ut att ta sig an finalen på ett okomplicerat och positivt sätt.

”Väldigt smart”

– Han är inte bara en väldigt kapabel häst, han är väldigt smart också. Han är smart på sättet han hoppar och vet när det är allvar. Och så är han ridbar, säger Douglas Lindelöw om hingsten som Stall Fulltofta köpte när han var 2,5 år.

Det är unghästarna som tävlar tisdagar, onsdagar och torsdagar under Sunshine Tour som har pågått sedan början av februari, och dessförinnan hade en två veckor lång pre-tour. Det är klasser för 5-, 6- och 7-åriga hästar, en klass per ålderskategori om dagen.
– Mina yngre hästar har inte alltid hoppat tre klasser i veckan när vi har varit här. Det där får man känna av lite grann häst för häst, fortsätter Douglas Lindelöw.

Asterix de Couleur ska nu ha ett avbrott från tävlandet och avla en period.

Ny häst

Den häst som utökar samlingen på hemvägen är 5-årige Hermosillo d’Aubigny (SF val e Windows vh Costerveld ( Cornet obolensky ), uppf Pierre Valette). Douglas Lindelöw har bara ridit den smidige och spänstige skimmeln en vecka, men kände på 5-årsklasserna både på tisdagen och onsdagen.
– Det är en otroligt kapabel häst, jättefin, som gjorde det bra och enkelt trots att det är förhållandevis högt och svårt för en 5-åring här. Han har fin balans och ett jättefint hopp när han kommer fram till hindret, säger Douglas Lindelöw.

Det är andra året han är på Sunshine Tour, förra året blev det dock ett lite snopet och snabbt avbrott på grund av EHV-smittan.
– Huvudanledningen för mig med att åka hit är att unghästarna ska komma igång, särskilt de allra yngsta, men även de lite äldre som knackar på dörren till de största klasserna.  Mina 5-åringar var ganska gröna men nu när de kommer hem är det viktigt att de för en periods vila.
– Det har varit väldigt lärorikt för dem att komma hit. Det är bra förutsättningar på alla sätt med både sand- och gräsbanor och ett bra klimat. Och de lär sig tävlingslivet på ett jättebra sätt.

Över 20 banor

Det stora tävlingsområdet innehåller över 20 banor och under sista veckan är över 1 500 hästar på plats, periodvis har antalet hästar varit runt 2 000. Det är hästar, människor, hundar. traktorer, lastbilar, högtalare och allt annat som hör tävlingslivet i kubik överallt.
– Att det är så stort är unikt för den här touren. Jag känner att jag kan vara här en längre tid utan att bli trött på stället, säger Douglas Lindelöw med ett leende.

Resan hem till den holländska basen går förmodligen på söndag.
– Men jag längtar lite till Sverige, saknar det. Jag är väldigt svensk i hjärtat, säger hoppryttaren med såväl YREM-guld som lagsilver från EM 2017 på meritlistan.

Douglas_hermocillo2
Douglas Lindelöw och 5-åringen Hermosillo d’Aubigny, senaste tillskottet i hans stall. Foto: Annelie Frank

Se klipp med Hermosillo d’Aubigny nedan.

Douglas_asterix2
Asterix de Couleur har levererat nolla efter nolla i Spanien. Foto: Annelie Frank
Douglasasterix
Douglas Lindelöw och Asterix de Couleur i 6-åringarnas final. Foto: Annelie Frank
Douglas_hermosa
Douglas Lindelöw och Hermosa de Kreisker. Foto: Annelie Frank

Det finns ännu en unghäst som han vill nämna – 5-åringen Hermosa de Kreisker (SCSL sto e Cornet Obolensky-Quidam de Revel) som Stall Fulltofta haft sedan hon var föl.

Kapabel

– Hon ligger mig varmt om hjärtat. Det är en kapabel häst, precis som mina andra hästar, men det som skiljer ut henne är att hon har ett så behagligt sätt. Hon hoppar jättebra i början av banan och så blir hon lite trött på slutet. Men hon har en fantastisk inställning. Det är bra för en sådan häst att träna på som det blir här för att försöka bygga den här styrkan som behövs och sedan hem och vila och sätta muskler.

Och så har han ju de äldre, mer etablerade och kända hästarna; Casemiro CC (HOLST val f-11 e Cachas-Contender, uppf Jochen Ramcke, äg CC Holsteiner Breeding) som han började rida förra året har visat framhovarna under Sunshine Tour med bland annat en femteplats i en 1,50-klass. Tillsammans med Cheldon (OLDBG val f 2009 e Chacco-Blue-Baloubet du Rouet, uppf Gestuet Lewitz, äg Stall Fulltofta) matchas han mot Nations Cup.

”Kanske rent av ett VM”

Han har också Eldoret PS (OLD val f 2012 e Eldorado vh Zeshoek-Balou du Rouet, uppf Gestuet Lewitz, äg Stall Fulltofta) och Charlie’s way (OLD val f 2013 e Chacco Blue-Robin Z 2, uppf Gestuet Lewitz, äg Stall Fulltofta).

– Det här gör att jag har en bra uppsättning hästar till sommarens större tävlingar med bland annat nations cup. Kanske rent av ett VM i Herning, säger Douglas Lindelöw.

Sunshine Tour avslutas på söndag. I höst går dock en kortare tour.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden