Sportnytt
5 mars 2020 11:15

Douglas Lindelöw uppåt på rankingen efter GHS

PoängtabellHoppningens fem-i-topp är oförändrad sedan i januari, med Steve Guerdat överst på FEI-rankingen och Peder Fredricson femma. Douglas Lindelöw tar sig efter segern och andraplatsen i Göteborg uppåt i rankingen, och en annan svensk gör en riktig raketklättring längre ner i listan.

Douglas Lindelöw uppåt på rankingen efter GHS
Jens Fredricson tar ett jättesprång i hopprankingen efter meetinget i Lilleström i februari. Foto: Roland Thunholm

Efter Peder Fredricson på femte plats är Henrik von Eckermann nästa svensk på hopprankingen efter februari. Han tar ett kliv uppåt från plats 16 till 15. Därefter hittar vi Malin Baryard-Johnsson som sjunker från plats 75 till 109. Fjärde bästa svensk är Douglas Lindelöw som går från plats 130 till 116 på FEI:s hoppranking.

Längre ned i listan finns en riktig svensk hoppraket, Jens Fredricson som avancerar 1 600 platser, från plats 2935 till 1335, efter ett lyckat meeting i norska Lilleström i februari.

Samma dressyrtopp

Inom dressyren är det oförändrat i topp tre i dressyren, med Isabell Werth på första plats med Bella Rose 2 och andra plats med Weihegold OLD medan Dorothee Schneider är förankrad på tredjeplatsen med Showtime FRH.

Även på plats fyra hittar vi en tysk ryttare, Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB. Danska Cathrine Dufour är femma med Atterupgaards Cassidy och de båda passerar Charlotte Dujardin som går från fjärde till sjätte plats med Mount St John Freestyle.

Patrik Kittel är bästa svensk och behåller sin 13:e plats med Well Done de la Roche. Therese Nilshagen avancerar från plats 16 till 15 med Dante Weltino, och Paulinda Friberg och Di Lapponia T avslutar sin karriär med att stiga från plats 151 till plats 113.

Sandra Dahlin med Ichi stiger rejält efter Gothenburg Horse Show. Hon går från plats 320 till plats 132. Även Johanna Due Boje klättrar, från plats 411 till plats 289 med sin Mazy Klövenhöj.

FEI:s hoppranking

FEI:s dressyrranking

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden