Hoppning
19 november 2017 15:36

Dubbelt svenskt till omhoppning i världscupen

UPPDATERAD 17.00Världscupen i hoppning pågår just nu i Stuttgart. Douglas Lindelöw var först ut med felfritt och följdes på samma vis av Henrik von Eckermann – dubbelt svenskt i omhoppning. Peder Fredricson missade däremot omhoppningen den här gången.

Dubbelt svenskt till omhoppning i världscupen
Douglas Lindelöw och Zacramento. Arkivbild: Lottapictures

NY ARTIKEL: SÅ GICK DET I VÄRLDSCUPEN

Omhoppningen visas här på SVT Play.

17.00 Henrik von Eckermann satsade med nya hästen Newton Abbot och drog på sig tre nedslag i omhoppningen, men får likväl med sig poäng hem från sin världscupdebut. Ett riv på muren följdes av ytterligare två nedslag.

16.49 Felfritt på nytt av Douglas Lindelöw och Zacramento, dessutom med en till synes bra tid på 51,44. De gick ut som nummer fyra i omhoppningen och med en rejäl satsning av Douglas plus en Zacramento som var med på noterna höll det hela vägen.

16.10 Peder Fredricson och H&M All In landade på åtta fel. Fram till hinder sju var ekipaget felfria, men där kom fyra plus fyra fel när A- och B-hindret i trekombinationen längs långsidan föll. Därefter stämde resten in till mål. Ingen omhoppning för guldekipaget den här gången och tyvärr inga nya poäng till Peder. 14 ekipage till omhoppning när en handfull ryttare återstår.

15.58 Henrik von Eckermann och Newton Abbot – felfria i sin världscupdebut! Det blev än en gång klockrent resultat för världscupledaren, som bara debuterade med Angelie von Essens förra partner  Newton Abbot  så sent som på Elmia slutet oktober. Nu gör de internationell debut och kunde ansluta sig till ett stort omhoppningsgäng med andra storstjärnor som Christian Ahlmann, Kevin Staut och Alberto Zorzi . 12 felfria ekipage när 25 har ridit och en rejäl omhoppning är att vänta.

15.35 Douglas Lindelöw och Zacramento var det första svenska ekipaget att hugga tag i världscupbanan i Stuttgart – och som de gjorde det. Douglas fick rida ordentligt för sin nolla och kunde välförtjänt passera mållinjen med en säkrad omhoppningsbiljett. Med 14 ryttare i mål är fyra klara för omhoppning.

Följ klassen:
SVT Play sänder från 14.50.
SVT1 visar ett sammandrag i kväll klockan 23.05.
Start- och resultatlistor

Tidigare information:
Douglas Lindelöw och Zacramento är först ut för Sverige med startnummer 14 på den preliminära startlistan. Henrik von Eckermann, som bland annat var tvåa i fredagens toppklass, är nästa svensk ut som nummer 23 och han rider världscupnykomlingen Newton Abbot. Efter försäljningen från Angelie von Essen i somras har Newton Abbot gått snäppet lägre klasser med Mohammed Al Kumeiti. Det har på sistone blivit flera felfria 1,50 med Henrik i sadeln och nu tar ekipaget ytterligare ett steg upp.

Peder Fredricson går ut som nummer 29 med H&M All In. Världscuppremiären i Lyon ställdes in för Allans del, men lite senare kom glädjebeskedet att han är frisk – nu är det alltså dags för EM-vinnarna att jaga världscuppoäng.

Efter fyra omgångar i västeuropeiska ligan ligger Henrik von Eckermann på plats 1, Douglas Lindelöw på plats 16 och  Peder Fredricson på plats 17. Komplett ställning

NY ARTIKEL: SÅ GICK DET I VÄRLDSCUPEN

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden