Hoppning
19 november 2017 17:28

Världscupvinnaren i ny totalledning – Douglas klättrar mot final

PoängjaktDet blev en omhoppning som hette duga i Stuttgart. Steve Guerdat med Hannah var oslagbar och är ny totalledare, samtidigt som bästa svensken Douglas Lindelöw sköt upp sig ett stort steg i tabellen.

Världscupvinnaren i ny totalledning – Douglas klättrar mot final
Vinnare och ny ledare: Steve Guerdat med sin Hannah. Arkivbild: Roland Thunholm

Den femte omgången av världscupen är klar och det blev en mästare i topp i form av Steve Guerdat med Hannah. 16 ekipage till omhoppning betydde lämpligt nog att samtliga i avgörandet fick med sig poäng från Stuttgart och det blev en rejäl match om de åtråvärda poängen.

Ledartiderna kapades om och om igen medan de felfria omhoppningarna rullade in i stadig takt. Douglas Lindelöw och Zacramento (SWB, val f 2005 e Cardento-Cortus, äg Hakansson Häst AB) var första svenska ekipage ut i omhoppningen som nummer fyra och fick till en ledartid, som dock slogs precis efteråt. Ekipaget landade till sist på en ytterst stabil plats åtta och är dagens bästa svenska.

Nolla i debuten

Världscupledaren Henrik von Eckermann och han nya kollega Newton Abbot fick till en prima debut i 1,60 efter att bara ha gjort någon enstaka tävling tillsammans innan. I omhoppningen satsade Henrik ordentligt. Tre nedslag följde och en slutlig plats 16 med ett nytt poäng.

171119douglasrt
Douglas Lindelöw var dagens bästa svensk. Arkivbild: Roland Thunholm

Tredje sista ekipage ut var Falsterbos GP-vinnare Steve Guerdat och Hannah (BWP, sto, f 2007, e Dulf van den Bisschop-Kashmir van Schuttershof). Det såg först inte ut vara den vinnande rundan, men väl i mål visade klockan 48,19 – en tid som höll till seger i världscupen femte omgång.

”Du måste verkligen tro att du har en chans, speciellt när du går ut i slutet av en hoppning. Jag har varit tvåa fem gånger i Grand Prix här i Stuttgart och jag ville verkligen vinna någon dag. Jag skulle ha föredragit att ha ett ner på den snabbaste tiden framför att inte vara snabb nog idag, så jag gick verkligen för det” säger vinnaren i ett pressmeddelande och hyllar förstås Hannah.
”Hon känns som att hon verkligen älskar sitt jobb – så snart hon ser ett hinder vill hon verkligen hoppa och det är kul att tävla med en häst som älskar så mycket vad de gör. Jag tror att hon har en fantastisk tid framför sig,”

Schweizaren följdes i resultatlistan av tre tyska hemmaryttare: Philipp Weishaput/Asathir, Christian Ahlmann/Epleaser vant Heike och Simone Blum/Alice.

Guerdat tog över ledningen

Dagens vinnarpoäng sköt upp Steve Guerdat i världscupledning på 43 poäng och Kevin Staut klättrade till andraplatsen på 38.

Med ett nytt poäng har tidigare ledaren Henrik von Eckermann 35 och ligger snyggt trea. Douglas Lindelöw klättrar från plats 16 till plats 7 och är ett stort steg närmare världscupfinalen.

Peder Fredricson och H&M All In slutade i dag på plats 28 med två nedslag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden