Dressyr
13 september 08:34

Down Town såld till juniorryttare

FörsäljningI helgen vann han UVM-silver med Jeanna Högberg i sadeln – nu är "underbarnet" Hesselhoej Down Town såld.

Down Town såld till juniorryttare
Hesselhoej Down Town är en av världens bästa unghästar. Foto: Pernilla Hägg

Efter att ha tagit UVM-guld som 5-åring och alldeles nyss silver som 6-åring med Jeanna Högberg i sadeln, lämnar nu ”underbarnet” Hesselhoej Down Town (e Hesselhoej Donkey Boy-Blue Hors Zack) Helgstrand Dressage. Hingsten är såld till Tyskland och Rosalind och Kristy Oatley, och det blir nu juniorryttaren Rose Oatley som tar över tyglarna på den exceptionella hingsten. Det skriver Helgstrand på sin hemsida.

Rose Oatley är välkänd på den internationella dressyrscenen med flera mästerskapsmedaljer på meritlistan, bland annat dubbla EM-guld och tredubbla EM-guld på ponny 2020 respektive 2021. Även i år har hon haft fina framgångar med Rock Revolution och Veneno.

– Rose har fått en riktigt bra start som juniorryttare på Rock Revolution och Veneno. Men eftersom det tar lång tid att etablera ett nytt partnerskap har vi valt att investera i en unghäst, som hon kan lära känna medan hon fortsätter att tävla de andra. Det är svårt att hitta välutbildade hästar och därför har vi letat efter en bra unghäst som hon själv kan få vara med och forma, säger Kristy Oatley, mamma till Rose, som fick kontakt med Helgstrand via den gode vännen Udo Wagner.

– Det råder inga tvivel om att Down Town har kapacitet för att gå långt i sporten med Rose. Samtidigt verkar han också ha rätt inställning och en fantastisk personlighet, säger Kristy Oatley.

51373968791_248be0e5e4_4k
Rose Oatley med EM-guldponnyn Daddy Moon vid ponny-EM i Polen 2021. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

I goda händer

Kristy själv är en erfaren ryttare som tillsammans med hästar som Wall Street, Quando Quando, Clive och Du Soleil har tagit ett antal internationella GP-segrar. Hon har flera mästerskapstitlar och har ridit OS inte mindre än fyra gånger. Rosalind är mormor till Rose.

– Down Town har visat att han är en av de bästa unghästarna i världen. Med tre imponerande gångarter, fantastisk ridbarhet och ett bra temperament känner vi att han passar bra för Rose. Även om han fortfarande är lite orutinerad för sin ålder, är han i de bästa händer med Rose, hennes familj och tränare. Vi ser fram emot att följa dem – och vi är säkra på att de en dag kommer att lyckas på de stora internationella arenorna, säger Andreas Helgstrand.

Down Town är efter DWB-elithingsten Hesselhoej Donkey Boy, som har vunnit det danska championatet fyra år i rad. Han har tagit hem två UVM-medaljer och är far till ett imponerande antal avkommor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden