Dressyr
23 maj 2017 10:47

Dressage Power storsatsar med nya dressyrtävlingar

Det blir två nya dressyrtävlingar med fina prispengar under året, men finaler i Linköping i oktober. Dressage Power satsar på en Grand Prix-tour och på young rider-ryttarna.

Dressage Power storsatsar med nya dressyrtävlingar
Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna presenterar två nya dressyrtävlingar signerade Dressage Power och nya sponsorn LiveArena (arkivbilder)

Den ena av de två nya dressyrtävlingarna är LiveArena & Dressage Power Grand Prix Tour, som inleds med en första kvalomgång i Everlöv den 25 juni. Tävlingen rids i FEI:s Grand Prix Kür 2006, och det blir i år tre kvalomgångar med final vid Linköpings ridklubb 22 oktober. Nästa år utökas tävlingen och det blir då fem kvalomgångar.

Prissumman kommer att bli den högsta som någonsin delats ut i svensk dressyr, skriver Dressage Power i ett pressmeddelande. Totalt ska 220 000 kronor delas ut i finalen, varav segraren får 100 000 kronor. I kvaltävlingarna är prissumman totalt 70 000 kronor med 25 000 kronor till segraren.
”Jag har haft tankarna på en Grand Prix-tour i väldigt många år men inte känt att det varit genomförbart förrän nu, äntligen blir det verklighet. Dressyren måste växla upp vad gäller prispengar”, berättar Kristian von Krusenstierna i pressmeddelandet.

Den andra tävlingen är LiveArena & Dressage Power Young Rider Trophy, som riktar sig mot elitsatsande ungdomar till och med 21 år med mästerskap i sikte. Kvalen rids på alla nationella- och elittävlingar i FEI:s Prix S:t Georges 2009, och FEI:s mästerskapsprogram för unga ryttare mellan 23 juni och 1 oktober – ryttarna får lov att rida fem kval. Efter kvalperioden går de tolv bästa ekipagen till finalen som även den hålls vid Linköpings ridklubb 22 oktober. 40 000 kronor delas ut i finalen där segraren vinner 15 000 kronor.
”De som rider i Young Rider Trophy är våra framtida VM- och OS-ekipage” förklarar Peter Härnstam i pressmeddelandet om varför de satsar på landets unga talanger.

Samtidigt passar Dressage Power på att presentera LiveArena som ny partner. Tack vare det nya samarbetet hoppas de kunna utveckla Grand Prix-tävlingarna i Sverige och förbereda yngre ryttartalanger på framtida mästerskap. Dessutom möjliggör samarbetet livesänd ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden