Dressyr
8 oktober 2018 16:21

DressagePower lanserar Senior Trophy

Mogen serieNästa år får Sverige en ny dressyrtävling för femtioplussare. DressagePower lanserar Senior Trophy för mogna ryttare, där de bästa går till en kürfinal som rids samtidigt som finalen i DressagePowers GP-tour.

DressagePower lanserar Senior Trophy
Nästa år lanserar Peter Härnstam DressagePower Senior Trophy för 50+ ryttare. (Arkivbild: Även om Tinne Vilhelmson Silfvén har åldern inne är hon dock överkvalificerad för serien med Benetton Dream) Foto: Roland Thunholm

2019 blir det premiär för den första serietävlingen någonsin i dressyr för ryttare 50 år och uppåt. Det är DressagePower som lanserar ytterligare en ny tävling: Senior Trophy. Projektledaren Peter Härnstam ser fram emot att erbjuda ryttare mitt i livet denna tävling.
”Sverige har en unik samling ryttare, många i femtioårsåldern och uppåt, som har ett engagemang och en fantastisk drivkraft till hästen och sporten”, säger Peter Härnstam i ett pressmeddelande.

442ca916-8f9a-44b4-b570-0e584bab10c6
Ann Strömfeldt och Surprise Me Foto: Harald Strömfeldt

Tävlingen är öppen för ryttare som fyller minst 50 år nästa år och tävlar på Msv B-nivå, och ekipaget får inte ha startat PSG eller högre de senaste två åren. Från och med januari kan de kvala i Msv B-klasser på regionala och nationella tävlingar. Antalet kval ryttarna rider är obegränsat, och det är snittet från de tre bästa resultaten som räknas ihop inför finalen, dit de tolv främsta i serien kvalificerar sig.
”Extra spännande är att finalen rids i MSV B kür och dessutom i Linköping samtidigt som eliten gör upp i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tours final”, säger dressyrtränaren Ann Strömfelt.

Regler DressagePower Senior Trophy

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden