Sportnytt
2 april 2020 11:54

DressagePower öppnar upp för hoppningen

Över gränsernaNu får även hoppryttarna en chans att tävla online, när DressagePower tagit hjälp av Fredrik Spetz. Vid två tävlingar i maj blir det fokus på inverkanshoppning, där ekipage filmas och sedan bedöms i tre klasser.

DressagePower öppnar upp för hoppningen
Hoppryttaren Fredrik Spetz har tagit fram konceptet tillsammans med DressagePower. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Efter satsningen på dressyren, som presenterades på onsdagen, vill man nu även ge hoppryttarna möjlighet att tävla online.
– Vi vill se till att hela ryttarsverige tar ett samhällsansvar i dessa tider. I dag gör vi det möjligt att introducera hoppningen i LiveArena & DressagePower Online Tour, vilket är jätteroligt, säger Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare, i ett pressmeddelande.

I samarbete med hoppryttaren Fredrik Spetz har man jobbat fram ett koncept, med en tävling i två omgångar i maj som filmas och bedöms. Ryttarna ska bedömas för sin position och rytm i klasser motsvarande Lätt B och Lätt A för ponny, samt 1,10 och 1,20 för häst.
– God ridning är en förutsättning för att bli en toppryttare, oavsett vilken gren du väljer. Det faller sig naturligt att ha inverkanshoppning, vi vill utveckla god ridning, säger Kristian von Krusenstierna.

Samma bana för alla

Banan och vilka typer av hinder som ska användas kommer att gälla för alla deltagare – banskiss och en demovideo skickas till de ryttare som anmält sig. Det finns även instruktioner för hur ritten ska filmas.
– Filmen spelas in från mitten av långsidan och man ska zooma in på hinder så att domare kan bedöma. Filmen får inte klippas eller redigeras, och den måste ha tillräckligt god kvalitet, berättar Fredrik Spetz.

Anmälan öppnar den 3 april.

Läs mer om tävlingen och klasserna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden