Dressyr
27 oktober 2022 11:09

Dressyrdrottningen tillbaka i toppen

VärldscupenElva veckor efter att dottern fötts är världsettan tillbaka på den internationella tävlingsbanan igen. Och ingen kunde stoppa Jessica von Bredow-Werndl och hennes dansande TSF Dalera BB i världscupen i Lyon.

Dressyrdrottningen tillbaka i toppen
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB vann den inledande klassen under världscupmeetinget i Lyon. Foto: FEI/Leanjo De Koster

I den inledande Grand Prix fanns många toppnamn med, även om bronsmedaljören från VM – holländska Dinja van Liere – strök sig med Hermes N.O.P. i sista stund. Men det var återigen dags för den dominans som världsettan Jessica von Bredow-Werndl är van att visa upp inne på dressyrbanan.

Trots att tyskan inte startat sin TSF Dalera BB internationellt sedan världscupfinalen i april var det inga tveksamheter om vem skulle ta hem dagens klass. Som sista startande var ekipaget ensamma över 80 procent, och det regnade tior i protokollet.

Närmast bakom i resultatlistan fanns storebror Benjamin Werndl med sin VM-häst Famoso OLD på 77 procent, före Patrik Kittel och Touchdown på dryga 75 procent. Kittel fick till fina travökningar och byten i varje, men i övergångarna ut ur piaffen saknas ännu lite styrka.

För svensk del startade även Antonia Ramel med Curiosity, och här var bland annat piruetterna en höjdpunkt. 72,7 procent räckte till en sjundeplats i det 14 ekipage stora startfältet.

Världscupen fortsätter nu med den avgörande küren i morgon fredag, med start klockan 16.00.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden