Dressyr
13 augusti 2022 18:08

Världsettan har blivit mamma

NykomlingVärldsettan i dressyr, Jessica von Bredow-Werndl, kan numera även titulera sig tvåbarnsmor.

Världsettan har blivit mamma
Jessica von Bredow-Werndl har blivit mamma igen. Foto: Kim C Lundin/Privat

Jessica von Bredow-Werndl deklarerade redan i början av året att världsmästerskapet i Herning inte skulle få henne och följeslagaren TSF Dalera BB i startfältet. Jessica och maken Max Werndl väntade nämligen barn och nu har den lilla flickan, med namnet Ella Marie, äntligen kommit till världen. Paret har sedan tidigare 5-årige sonen Moritz.

Det är världsettan själv som delar med sig av nyheten i sina sociala medier, där hon låter Dalera bekanta sig med familjens nykomling.

Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB fick sitt genombrott på EM i Rotterdam 2019, med brons i küren och guld i lag. Sedan dess har ekipaget gått från klarhet till klarhet. I fjol blev det dubbla OS- och EM-guld och de toppar FEI:s rankning sedan september 2021.

– Jag är så otroligt tacksam för all framgång, men jag känner mig inte annorlunda som person som världsetta och min vardag är i stort sett densamma. Vi jobbar på med våra hästar och våra idéer om hur vi kan göra tillvaron bättre, inte bara för våra egna utan för alla hästar, säger Jessica i det här stora reportaget som Ridsport gjorde på henne familjs anläggning Aubenhausen tidigare i somras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden