Dressyr
10 maj 14:42

Svensk upp bland topp tio i dressyrens världstopp

VärldsrankningenJessica von Bredow-Werndl tar bebispaus med flaggan i topp. När senaste rankningspoängen räknats ihop är den tyska världscupvinnaren fortfarande världsetta med danskt på andraplats. En svensk har tagit klivet upp bland topp tio.

Svensk upp bland topp tio i dressyrens världstopp
Jessica von Bredow-Werndl hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter ritten som gav en världscupseger på hemmaplan. Foto: FEI/Liz Gregg

Jessica von Bredow-Werndl fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka efter segern i världscupfinalen i Leipzig. Till sommaren väntar dressyrdrottningen sitt andra barn och gör nu ett tävlingsuppehåll över VM. Men hon pausar med flaggan i topp, på den senaste världsrankningen håller hon fortfarande greppet om ledarpositionen med sin TSF Dalera BB.

Tvåa är fortsatt danska Cathrine Dufour med Bohemian. Brittiska Charlotte Dujardin är trea med OS-hästen Gio, som nu ägs och rids av hennes och Cathrine Dufours elev Annabella Pidgley.

Avtackade Weihegold är fortsatt fyra med Isabell Werth medan danska Carina Cassøe Krüth är femma med Heiline’s Danciera. En som har tagit ett rejält kliv uppåt på rankningen är nyblivna nederländska mästaren Dinja van Liere med Hermes.

Bästa svensk är Patrik Kittel med Touchdown som gått från plats 12 till plats 10. Direkt efter honom kommer Therese Nilshagen som klivit upp från plats 13 till 11 med Dante Weltino OLD.

Världsrankningen i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden