Avelsnyheter
19 augusti 2020 12:43

Dubbeldam tillbaka på Breeders Trophy

MästareDet blir ett stjärnspäckat Breeders Trophy till hösten. Nyligen stod det klart att Cathrine Dufour tar över efter Charlotte Dujardin och nu nås vi av nyheten att Jeroen Dubbeldam återkommer som testryttare för tredje gången.

Dubbeldam tillbaka på Breeders Trophy
Sofia Farman Zetterman och Jeroen Dubbeldam med A Contero på Breeders i fjol. Foto: Roland Thunholm

– Jag gillar hur ni jobbar med er avel i Sverige och jag är entusiastisk över att få vara en del av det. Det finns en stor professionalism hos de personer som arbetar med unga hästar hos er och jag är imponerad över kvalitén på de hästar era uppfödare levererar, säger holländaren Jeroen Dubbeldam, som har vunnit både OS och VM samt EM individuellt, i ett pressmeddelande.

Först måste dock de 5-åriga hästarna passera nålsögat i kvalklasserna, innan ägarna och uppfödarna får chansen att se sina hästar bli ridna av Dubbeldam. Något som är ett rejält kvitto på att man tänkt rätt från hingstval till finalbiljett.

– Det är ett stort pussel att lägga för att alla bitar ska hamna rätt. Missar man bit en så får man ta ett steg tillbaka och det krävs en stor portion tålamod. Men det känns som om ni har både bra tränare och unghästutbildare, som är villiga att göra jobbet, och dessutom är Sverige ett land där hästarnas välfärd känns otroligt viktig och det syns verkligen, konstaterar Jeroen Dubbeldam.

Dessvärre blir det publikfritt på Flyinge under SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy, men alla klasser inklusive 5-åringarnas final kommer att kunna följas live via webb-tv.

Finalen med testridningen går av stapeln lördagen den 3 oktober.

All information om evenemangen hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden