Avelsnyheter
14 augusti 2020 12:33

Dufour ny testryttare i Breeders Trophy

SWB Equestrian WeeksDanska OS-ryttaren Cathrine Dufour är ny testryttare för de 4-åriga Breeders Trophy hästarna i dressyr, när brittiska Charlotte Dujardin tackar för sig efter fyra år på de svenska unghästarna.

Dufour ny testryttare i Breeders Trophy
Cathrine Dufour ser fram mot uppdraget att testrida några av Sveriges främsta 4-åriga dressyrhästar i höst. Foto: Roland Thunholm

Charlotte Dujardin har trollbundit publiken när hon testridit vid fyraåringarnas dressyrfinal i Breeders Trophy där det bjudits på såväl stor ridskicklighet som rejält med humor.

Men i höst är det dags för en efterträdare. Och publiken lär inte bli besviken, då det är ingen mindre än Cathrine Dufour som tar över uppdraget.

”Lite nervöst”

Under SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy i dressyr 22-27 september är det premiär för den 28-åriga danskan att testrida unghästar, något hon ser fram emot med skräckblandad förtjusning.
– Jag känner mig otroligt hedrad att ta över stafettpinnen från Charlotte och det ska verkligen bli spännande. Lite nervöst är det allt, men jag tror det går över i samma sekund jag sätter mig i sadeln på första hästen, säger hon i ett pressmeddelande från SWB.

Allt livesänds

Testridningen drar varje år fulla läktare – någonting som förändras i år med anledning av coronapandemin.

– När vi får en sådan stjärnryttare till Flyinge och Breeders Trophy så är det en självklarhet för oss att så många som möjligt ska kunna ta del av det. Vi kommer därför att storsatsa på den nya, websända kanalen SWB.tv är där vi förutom att livesända samtliga tävlingsklasser kommer att erbjuda en fullspäckad tablå med webinarier, intervjuer och mycket mer, säger SWB:s vd Helén Uddefors.

Testridningen av de fyraåriga hästarna sker lördagen den 26 september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden