Dressyr
10 juli 2021 16:42

Dubbelt danskt bland 5-åringarna

FHS 2021Rutinerade unghästryttaren Jan Möller Christensen lotsade sina två hingstar Castro Sem och Hesselhöjs Dream till seger och andraplats i 5-åringarnas första klass i Folksam Open. En ny bedömningsform gjorde att resultaten i Falsterbo skilde sig åt - kvalsegraren var inte den som toppade hos någon domare.

Dubbelt danskt bland 5-åringarna
Danske Jan Möller Christensen släppte aldrig ledningen med Castro Sem. Foto: Roland Thunholm

Danske Jan Möller Christensen startade först av alla i det 34 ekipage stora startfältet, och satte genast ett svårslaget resultat – hingsten Castro Sem (DWB -16, e Cantolar-Louvre S, uppf Esben Pedersen) belönades med 8,7 som högsta betyg för sin trav, medan domare C bedömde hästarna punkt för punkt som under ett vanligt dressyrprogram och gav hingsten strax över 70 procent. De två bedömningarna gav ett snitt på totalt 76,96 procent, vilket räckte till seger i klassen.

Strax där bakom slutade Möller Christensens andra hingst, Hesselhöjs Dream (DWB -16, e Hesselhöj Donkey Boy-Tailormade Lancelot, uppf Dorte & Hans Jörgen Hoeck), som fick högst betyg för sin trav, 8,5, och drygt 71 procent i programmet – vilket gav en total på 76,52 procent.

Även trean hade danskanknytning, då Ambjergs Delgadino – riden av Emma Ahlberg – också är efter Hesselhöj Donkey Boy, uppfödd av Malene Clausen. Ekipaget fick högst poäng av alla i den tekniska bedömningen, men en femteplats av domarparet som tittade på det allmänna intrycket gjorde att de fick nöja sig med tredjeplatsen totalt.

De tolv bästa 5-åringarna går nu till finalen, som rids på måndag 12 juli.

Resultat

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Equisport sänder live från Falsterbo (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden