Hoppning
10 juli 2018 19:45

Dubbelt Steffi vann semifinalen – har fem 6-åringar till final

FalsterboStephanie Holmén toppade semifinalen för 6-åringarna dubbelt upp. I finalen startar 20 ekipage – Steffi och hennes hästar utgör en fjärdedel av dem.

Dubbelt Steffi vann semifinalen – har fem 6-åringar till final
Stephanie Holmén hade tre hästar i semifinalens topp-4. Här är det fyran Ikaros (SWB val, f 2012, e Chelltago Z-Feliciano, uppf/äg PVRT Equestrian AB) som är på väg mot sin andra felfria semifinal. Foto: Roland Thunholm

Folksam Open för 6-åriga hopphästar inleddes med en semifinal där mer än hälften av ekipagen var felfria. Efter den andra semifinalen, en tidshoppning på 1,30 på den stora hopparenan, hade andelen ekipage som låg på noll fel krympt rejält – från 60 till 13.

Förutom de 13 dubbelnollorna kom några ekipage med ett tidsfel och några med ett nedslag med till finalen, där 20 ekipage slutligen gör upp. Åtta av finalhästarna är SWB och inte mindre än 25 procent av finalhästarna har Stephanie Holmén på ryggen.

Stephanie segrade i semifinalen med Vincent (SWB, val, f 2012, e Baltimore-Loucaibo, uppf Annette Ek Andréasson , äg Grevlundagården i Vitaby AB), kom tvåa med Cash du Talus och blev fyra med Ikaros. Bara Julia Johansson och Casassini klämde sig in däremellan på tredje plats.

Ridsport
Vincent och Stephanie vann semifinalen. Foto: Roland Thunholm

Final även med 5-åringen

Med Viva och Two Sides of Lowe finalkvalade Stephanie med 0+4 fel.
– Jag är jättenöjd med alla hästar, och speciellt 6-åringarna som hoppade så fint på den stora banan, säger Stephanie.
– Jag var lite orolig att det inte skulle räcka med de två som hade fyra fel, men det gjorde det ju till sist. Det är alltid utslagsgivande på den stora banan, säger Stephanie.

Innan 6-årsklassen hade hon även säkrat en finalplats med Center (SWB, val, f 2013, e Cardento-Non Stop R, uppf/äg Niclas Swerre) i 5-årshoppningen genom två felfria semifinaler.

Nöjd med ridningen

I gårdagens 6-årssemifinal var Stephanie felfri med samtliga hästar – full pott med sex prickfria protokoll.
– Jag är väldigt glad över det. De är ju unghästar och allt kan hända, men jag vet att de är tillräckligt bra och att jag har gjort allt jag kan för att förbereda dem för att kunna hoppa felfritt här. Det är upp till mig och min ridning, så jag var nöjd och glad över den.

På söndag går 6-åringarnas final i 1,35. Det kommer att bli snabba ryck för Stephanie, som förstås har god hjälp. Hennes team förstärks med ännu mer support hemifrån Grevlunda.
– Det har inte behövts hittills, men när det är en så pass liten klass kommer det en tjej till för att hjälpa till att rida fram hästarna.

Vilka av dina hästar tror du mest på inför finalen om du måste välja?
– Alla är fina och kan göra det här bra, men jag tror lite extra på Vincent och Viva. De två gick in med störst självförtroende på den stora banan i dag.

Resultatlista med finalekiapge (de 20 främsta), härstamning med mera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden