Dressyr
22 juni 2019 17:25

Dubbelt svenskt i topp i världscupklassen

InternationelltDet blev svenskt både på första- och andraplatsen när det reds världscupdressyr i den centraleuropeiska ligan polska Sopot. Natalie Oldfors var ohotad segrare i klassen.

Dubbelt svenskt i topp i världscupklassen
Paulinda Friberg/Di Lapponia T och Natalie Oldfors/Mickey M såg till så det blev dubbelt svenskt vid världscupklassen i Sopot (arkivbilder). Foto: Jenny Schwieler Staaf

I den centraleuropeiska ligan startade dressyrens världscup säsongen 2019/2020 redan i april och fem omgångar har hunnit ridits. Under midsommarhelgen rids ytterligare två omgångar – dels i polska Sopot och dels i tjeckiska Brno.

Två svenska ryttare fanns med i startfältet av världscupklassen i Sopot. I lördagens CDI-W Grand Prix med fem startande ekipage blev det dubbelt svenskt i topp. Segrade med 69,674 procent och etta hos alla domare blev Natalie OldforsMickey M (SWB val f-06 e Metall-Bonaparte, uppf Medorid AB) och belönades med drygt 3 500 kronor i prispengar. Tvåa i klassen kom Paulinda FribergDi Lapponia T med 67,783 procent vilket gav cirka 2 600 kronor.

Under söndagen rids en världscupklass i Grand Prix kür i Sopot.

Resultat
Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden