Hästliv
4 februari 2017 15:00

Fullt ös med två shettisar i landslagsfamiljen

Numera finns det inte bara en liten godbit hemma hos landslagsfamiljen Nilson Fryer-Freskgård. Fabian, född på Kolmården (!), har gjort sällskap med Edwinas Tusseman och när de två pyttisarna kör loss med löshoppning går det undan på Lövsund.

Fullt ös med två shettisar i landslagsfamiljen
Teamet Tusseman, Edwina och Fabian.

Fälttävlans-landslagsparet Anna Freskgård och William Nilson Fryers dotter Edwina har varit populär i sociala medier med sin lilla Tusseman. Nu har de fått sällskap av tävlingsmeriterade Fabian.
– Med Wynja Eriksdotter Rubin har han tävlat P70 fälttävlan, LB hoppning felfritt och kvalat till nationell dressyr i LA. Han har väldigt käcka travökningar, säger Anna om den lilla charmören.
Han ser måhända inte så värst mycket större ut än 85 centimeter höga artfränden Tusseman, men är likväl tillräckligt mycket större för att stå till tjänst när Edwina, som blir sju i år, snart växer ur sin första ponny.


Edwina och Tusseman på fälttävlans-SM i somras. De tävlade förstås inte, men höll igång ändå.

I veckan flyttade Fabian, (f 1999 e Fridhems Fofo) till familjen på Lövsund. Han är född på Komårdens djurpark, där William har arbetat som delfintränare, och som föl flyttade Fabian hem till familjen Eriksdotter Rubin vars döttrar Wynja och Wendela tävlar fälttävlan på hög nivå. 
Edwina syns ständigt på landets största fälttävlanstävlingar (helst med Tusseman i släptåg) iförd komplett outfit inklusive hjälmöverdrag och verkar för det mesta bra sugen på att köra vidare i föräldrarnas fotspår. Om intresset håller i sig rapporterar familjen att det kan bli en debut i terränghoppningen Sugar Cup nästa år, men först väntar några små pay & jumps.

Tusseman uppges vara glad över en kompis i passande storlek och såhär ser det ut när ponnyduon roar sig på Lövsund:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden