Sverige
7 oktober 09:32

Dubbla priser till Rider’s Position

PrisregnHorsetechbolaget Rider's Position kammade under tisdagen priset för "Best Traction" i Venture Cups Sverigefinal. Den smarta sitscoachen vann även publikens pris. "Tack alla ni som röstade på oss", skriver grundarna på Instagram.

Dubbla priser till Rider’s Position
Mari Zetterqvist Blokhuis och Charlotta Mantell driver företaget Rider´s Position Sweden som nu prisas för sin metod att mäta ryttarens sits. Foto: Privat

Horsetechbolaget Rider’s Position har tagit fram en smart sitscoach som via ett bälte mäter ryttarens position i sadeln och ger sitsinstruktioner i realtid. I våras var bolaget en av vinnarna i regionfinalen av entreprenörstävlingen Venture Cup och kvalade därmed till Sverigefinalen och chansen att kamma hem titeln ”Startup of the Year”. Titeln gick dock till ett annat företag under den livesända finalen på tisdagen. Men Rider’s Position blev inte lottlösa.

Horsetechbolaget vann både ”Publikens Pris” samt priset för ”Best Traction”, vilket innebär att bolaget har kunnat visa på stor marknadspotential. Motiveringen lyder:
”Teamet har i ett tidigt skede skapat ett stort intresse för sin produkt och lyckats attrahera kunder redan innan de nått marknaden. Produkten är ett bevis på att teknik kan vara till stor nytta för både användare och utövare på många områden. Bolaget har en stor internationell arena med köpstarka kunder som kan ta dem till nästa nivå.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden