Hoppning
19 januari 2019 15:37

Dubbla svenska världscupplaceringar i Dubai

FemstjärnigtSvenskarna fortsätter att ta för sig ordentligt under sin tävlingssejour i Förenade Arabemiraten. Vid dagen världscup i Dubai blev det dubbla svenska placeringar och det satte inte minst punkt för en superhelg för Linda Heed.

Dubbla svenska världscupplaceringar i Dubai
Två svenska ekipage som höll fanan högt i världscuphoppningen. Arkivbilder: Pernilla Hägg och Roland Thunholm.

Förra helgen var Henrik von Eckermann med Peter Pan tvåa i Abu Dhabis fyrstjärniga Grand Prix och Linda Heed med Jarvis van D Abelendreef var då åtta i samma klass.

Vid dagens femstjärniga världscupklass, tillika Dubai Grand Prix, var samma ekipage rejält på hugget igen och gick vidare till andra omgången. Henrik hade med sig ett tidsfel från första omgången in i andra rundan medan Linda gick ut i andra rundan med noll fel i bagaget.

För Henrik och Peter Pan blev det ett nedslag i andra omgången och totalt fem fel. Linda och Jarvis van D Abelendreef var näst sista ekipage ut – ett nedslag även för dem. Med fyra fel la Linda beslag på fjärdeplatsen medan Henrik blev sexa.

Evelina Tovek ochDalila de la Pomme landade som första ekipage utanför placering efter ett nedslag i första rundan.

Världscupsegern gick till andra omgångens sista startande. Det var Henriks sambo Janika Sprunger med Bacardi VDL som höll nollan hela vägen och tog hem vinsten. De framgångsrika européerna får inte tillgodoräkna sig några världscuppoäng för dagens placeringar.

Superfacit för Linda

Linda  Heed och 10-åriga Jarvis van D Abelendreef (BWP f-09 e Nabab de Reve-Heartbreaker) har haft en riktigt kanonvecka på de femstjärniga tävlingarna i Dubai, och kan se tillbaka på ett hattrick i placeringar. De började som sexa i torsdagens 1,45-kvalklass till världscupen, kom tvåa i fredagens 1,55 och var nu alltså fyra i dagens 1,60-världscup.

Svensk GP-vinst

Tidigare under lördagen blev det en svensk seger i Dubais tvåstjärniga Grand Prix över 1,45-hinder. Charlotte McAuley och Valentino Tuiliere säkrade segern med dubbelt felfritt och omhoppningens snabbaste tid, och belönades med en check på runt 100 000 kronor.

Resultat

Det här året blev inte som Charlotte Mordasini hade tänkt sig. "Livet är fullt av överraskningar," säger hon.
Charlotte McAuley säkrade en svensk tvåstjärnig GP-seger. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden