Sverige
28 oktober 2017 18:22

Dubbla utredningar om EM-ekonomin

EM i GöteborgEfterspelet kring ekonomin för ryttar-EM i Göteborg fortsätter med dubbla utredningar för arrangerande Gotevent. Det blir en extern utredning med Göteborgs stadshus som uppdragsgivare, och en intern där Gotevent ska utreda sig själv.

Dubbla utredningar om EM-ekonomin
Under invigningen av ryttar-EM på Ullevi var de flesta lyckligt ovetande om mästerskapets trista efterspel. Foto: Roland Thunholm

— Det finns fortfarande en mängd frågor som söker svar, vi har onekligen en bit kvar till facit, säger Robert Hammarstrand (S), förste vice ordförande i Gotevents styrelse till Göteborgs Posten.

Han var en av ledamöterna som närvarande på det extra möte som styrelsen kallades till den 15 juni där det beslutades att godkänna avtalet om underlaget på Ullevi, trots att upphandlingsprocessen inte hade gått rätt till. Beslutet – som innebar att styrelsen gick emot regelverket – kan leda till en straffavgift på ungefär 600 000 kronor.

De olika turerna och processerna hos arrangerade Gotevent inför EM resulterar nu i en internutredning där det kommunala bolaget ska granska sig själv. Detta ska vara klart till slutet av november.

På fredagen blev även upplägget klart när det gäller den omfattande externutredningen av Gotevent som Göteborg stadshus AB har ansvar för. Denna beräknas ta ungefär tre månader.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden