Sverige
17 juni 2019 08:46

Dyrt foder leder till att ridskola tvingas stänga

FoderkrisenEn ridskola i södra Sverige slår igen efter bara två års verksamhet. De höga foderpriserna det senaste året gör att det inte går ihop sig.

Dyrt foder leder till att ridskola tvingas stänga
Den torra sommaren 2018 får nu konsekvenser för en ridskola i Skåne. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Det är Sandåkra Ridklubb i Skurup som lägger ner ridskoleverksamheten i och med att vårterminen tar slut, rapporterar flera medier i Skåne.
– Vi har helt enkelt inte pengar till att betala räkningar och att köpa foder till hästarna, säger Jennie Rosewall som äger ridanläggningen och driver ridskolan på uppdrag av Sandåkra Ridklubb, till Ystads Allehanda.

Även ridklubbens ordförande Ann Thelander är bedrövad över utvecklingen.

– Det är så sorgligt, men vi har verkligen försökt med allt. Vi får inte ihop ekonomin. Nu avvecklar vi verksamheten och i samband med nästa årsmöte får vi se vad som händer, om föreningen ska vara vilande eller upplösas, säger hon till tidningen.

Under lång tid har både föreningen och Jennie Rosewall försökt föra en dialog med Skurups kommun för att få hjälp med finansieringen, men utan resultat. Ett hundratal elever rider på ridskolan, och i morgon tisdag hålls ett informationsmöte för medlemmarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden