Hoppning
19 juni 18:39
Ridsportplus

Ebba Danielsson upprepade GP-succén: ”Jätteroligt”

Internationellt16-åriga Ebba Danielsson slog till och vann juniorernas Grand Prix-hoppning på ungdomsmeetinget i tyska Hagen för andra året i rad. "Nu hoppas jag bli uttagen till EM," säger hoppryttaren som just nu är baserad i Nederländerna för att träna.

Ebba Danielsson upprepade GP-succén: ”Jätteroligt”
Ebba Danielsson vann juniorernas Grand Prix i Hagen för andra året i rad. Foto: Jonna Sundblad Voorn

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var över 60 startande ekipage i juniorernas Grand Prix i tyska Hagen på lördagens eftermiddag.

Hon är lydig och alltid med en, det är lätt att rida fort på henne. Ebba Danielsson.

16-åriga Ebba Danielsson och T-Gavoli Z (ZANG sto f 2011 e Twister de La Pomme, uppf G.J,A. Moerings, äg Eva Danielsson) tillhörde de 15 ekipage som var felfria i första rundan över 1,40-hinder.

I omhoppningen var det sex av dem som satte ytterligare en felfri runda och det svenska ekipaget var ett av dem.

T-Gavoli Z var klart snabbast av dubbelnollorna och hade nästan två sekunder tillgodo till andraplacerade ekipaget, Tysklands Thore Stieper/Cool Cat 12.
– Min häst var väldigt bra i omhoppningen, hon är lydig och alltid med en, det är lätt att rida fort på henne, säger Ebba Danielsson.

Har gjort ett EM

Ebba Danielsson och T-Gavoli Z, som representerade Sverige på JEM i Portugal 2021, vann GP-hoppningen i Hagen även förra året.

– Det var jättekul att vinna igen, jag trodde inte att jag skulle kunna göra det, säger Ebba Danielsson som dessutom har ridit ett EM för ponny och ett för children

Ebba Danielsson och T-Gavoli Z började årets meeting i tyska Hagen med att vinna uppvärmingsklassen i torsdags över 1,40-hinder.

Baserad i Nederländerna

Hemma i Sverige tävlar ekipaget för Strömsholms Ridsportförening och är baserat utanför Örebro. Men sedan en månad tillbaka är Ebba Danielsson på plats hos holländske mästerskapsryttaren Vincent Voorn för att träna. Där ska hon stanna ungefär en månad till.

– Jag hoppas bli uttagen till JEM i Spanien i tre veckor, säger Ebba Danielsson.

Se filmklipp från Ebba Danielssons segerritt via hennes Instagramkonto nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av EBBA DANIELSSON?? (@ebba_danielsson_)

Det har också hoppats nationshoppningar för ungdomarna. I fredags blev det svenska laget för juniorer tvåa i sin nationshoppning. Där ingick Ebba Danielsson i svenska laget tillsammans med Nikita Vd Vosberg.

– Vi gjorde en bra första runda, andra rundan blev inte riktigt lika bra för mig, men jag hade bra lagkompisar som gjorde det väldigt bra, säger Ebba Danielsson.

Svenska childrenlaget på pallen

På lördagen blev det svenska childrenlaget tvåa i sin nationshoppning där nio lag deltog.

I det svenska laget ingick Junie Ratcovich/Inello van den Bosrand, Carl-Hugo Westergren/Call Girl 5, Nora Andersson/Nilia Vd Bisschop och Nathalie Wennerhorn/Kenneth du Petit Vivier.

I nationshoppningen för ponnyer blev det en tredje plats av sex startande lag för Sverige.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden