Dressyr
18 juli 2015 09:02

Ebba von Essen GP-femma

Ebba von Essen var bästa svensk i Hicksteads Grand Prix med en femteplats. I samma klass ingick första rundan av helgens Nations Cup och Sverige blev trea av de fyra lagen till start.

Ebba von Essen GP-femma
Ebba von Essen, här vid årets SM, inledde med en femteplats i trestjärniga Hickstead. Kim C Lundin kim@witnet.se

I går avgjordes den första av helgens tre Nations Cup-klasser under den trestjärniga Hickstead-dressyren. Svenska laget nådde ett snitt på 67,633 i Grand Prix och ligger just nu trea av fyra lag inför de två kommande klasserna. Hickstead är den sista tävlingen av sex i Nations Cup-serien och i totaltabellen ligger Sverige trea bland de tretton lagen.

Med 68,44 procent var Ebba von Essen med Yantuge bästa svensk i Grand Prix som vanns av värdlandets Carl Hester och Wanadoo. Ebbas procent räckte till en femteplats medan Malin Hamilton på Fleetwood tog sjundeplatsen på 68,2 procent. I laget rider även Johanna Due Boje på Don Corleone och Maria von Essen på Ferdi.

Resultat individuellt

Resultat lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden