Sportnytt
9 januari 2018 18:21

Efter framgångsrika år: Jüri Sokolovski går vidare

Nästa stegEfter flera år med framgångar, främst med unga hästar, startar Jüri Sokolovski eget.

Efter framgångsrika år: Jüri Sokolovski går vidare
Jüri Sokolovski och Mama Mia efter Breeders Trophy-segern 2016. I helgen vann ryttaren en 1,45-klass hos Henriksdals Ryttarförening tillsammans med Kataleis Isolde. ArkivFoto: Roland Thunholm

Skånebaserade Jüri Sokolovski har synts ordentligt i resultatlistorna på många av de största unghästtävlingarna. I 3,5 år som han beskriver som ”fantastiska” har han varit tävlingsberidare hos Royne Zettermans Magic Park Stables, men nu väljer han att starta eget.
– Det var rätt läge nu och dags att stå på egna ben, säger Jüri.

Bland framgångarna de senaste åren finns bland annat finalseger i Breeders Trophy och på Elmia Scandinavian Horse Show. Han har hoppat unghäst-VM och under tre år i rad tagit hästar till Lövsta Future Challenge-finalen i Scandinavium.

I den nya verksamheten blir det fokus på egen tävlingsverksamhet och försäljning. Jüri har ridit 1,50 och siktar uppåt i klasserna.
– Jag vill definitivt tävla högre klasser igen och det blir mer fokus på mitt egna tävlande nu. Förhoppningen är att hitta hästägare som vill behålla hästarna lite längre och vara med på resan, säger Jüri.

Några av de hästar som Jüri har haft mest framgångar med, som Mama Mia, kommer att ridas av Alexander Zetterman – en intervju med Alexander kommer här på Ridsports webb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-