Sverige
31 januari 2018 08:42

Ekipage föll nedför brant – ryttaren till sjukhus

OlyckaEn häst och ryttare föll i går kväll nerför en brant och dubbla styrkor från räddningstjänsten sattes in för att rädda ekipaget.

Ekipage föll nedför brant – ryttaren till sjukhus
Räddningstjänsten ryckte ut för att hjälpa till. Foto: iStock

Under tisdagskvällen föll kvinnan och hästen nerför en brant utanför Dals Rostock i Melleruds kommun. Enligt TTela som rapporterar om olyckan var det mörkt på platsen och besvärlig terräng.

Två styrkor från räddningstjänsten i Mellerud och Vänersborg ryckte ut. Ambulanshelikoptern som larmades kunde enligt tidningen inte landa på platsen, men kvinnan fördes slutligen till sjukhus med ambulans och uppges ha varit talbar. Hon ska ha fått hästen över sig vid fallet utför branten, men mer exakta uppgifter om eventuella skador är inte kända i nuläget.

Hästen stod på benen efter fallet och veterinär kallades till platsen. TTela skriver vidare att ingen närmare information om hästens eventuella skador ännu har kunnat fås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden