Sverige
11 januari 2018 10:32

Häst fastkilad i stenmur

FastnatEn häst i Kalmar län kilade under onsdagen fast sig så illa i en stenmur att räddningstjänsten fick tillkallas. Hästen kunde dras loss men dess hälsotillstånd är osäkert.

Häst fastkilad i stenmur
Under onsdagskvällen kilade en häst in sig så illa i en stenmur att Räddningstjänsten fick dra bort honom (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

Tidningen Barometern rapporterar om händelsen i Kalmar län under onsdagskvällen. Hästägarna slog larm när de upptäckte valacken som kilat fast sig i en stenmur och inte kunde ta sig upp för egen maskin.
”Hästen var utmattad när vi kom till platsen, förmodligen hade han sparkat sig trött under dagen”, säger räddningstjänstens inre befäl Janne Karlsson till Barometern.

Med hjälp av linor runt kroppen kunde Räddningstjänsten till slut dra hästen till bättre mark med hjälp av mankraft. Hästen har enligt uppgifterna i Barometern inte kunnat ställa sig upp efter händelsen så även veterinär har tillkallats efter det osäkra hälsotillståndet.
”Så vi vet ännu inte hur det här slutar, just nu väntar vi på veterinären”, säger talespersonen från stallet till Barometern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden