Sverige
17 december 2017 19:13

Häst i Västerås ramlade ner i pool

Räddningsaktion Räddningstjänsten i Västerås fick rycka ut på ett uppdrag av det ovanligare slaget i dag när en häst hade trillat ner i en vattenfylld pool.

Häst i Västerås ramlade ner i pool
Hästen kunde dessbättre räddas snabbt från poolen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

I somras rapporterade Ridsport om ett sto som hade gått ner sig i en pool i ett villaområde när hon var på rymmen med sitt föl. Så sent som i går rapporterade Horse & Hound om en häst i Storbritannien som fick lyftas upp ur en pool och i dag var det dags för samma typ av utryckning i Badelunda i Västerås kommun, berättar Vestmanlands Läns Tidning.

Strax före lunch larmades räddningstjänsten om att en häst, av okänd anledning, ramlat ner i en pool som ska ha varit fylld med vatten. Räddningstjänsten ryckte ut och förloppet snabbades på av att det fanns en traktor i krokarna som kunde användas vid räddningsaktionen. En stund senare var hästen skönt nog uppe igen.

”Det gick ganska fort att få upp hästen. När hästen kom upp ur poolen var den kall men den ska inte ha varit skadad”, säger Gunnar Henriksson, inre befäl hos räddningstjänsten i Mälardalen, till tidningen.

Film från räddningen av brittisk häst i West Midlands tidigare i veckan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden