Sverige
1 juli 2017 10:10

Sto och föl på rymmen – mamman hamnade i pool

Tidigt på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villa utanför Falun. Till husägarnas stora förvåning hade ett sto på rymmen trillat ner i poolen och bredvid stod hennes föl.

Sto och föl på rymmen – mamman hamnade i pool
Stoet på rymmen landade i en pool i en trädgård. (Arkivbild)

Det var vid sjutiden på lördagsmorgonen som räddningstjänsten fick rycka ut till villaområdet. Ett sto och hennes föl befann sig på rymmen och hade sprungit in i en villaträdgård. Där hade stoet hamnat i en pool och kunde inte ta sig upp, medan fölet stod vid sidan om, rapporterar bland annat SVT Dalarna.

– Vi lyckades få en sele runt hästen och kunde dra upp den själva, men det var tungt, den vägde runt 550 kilo så vi är genomsvettiga, säger Daniel Holmstrand, räddningsledare, till SVT.
–Jag har aldrig varit med om något liknande.

Hästägaren hittades
Strax innan stoet hamnade i poolen och räddningsaktionen tog vid varnade Trafikverket för den lösa hästen på vägarna i området.  Expressen berättar vidare att den förvånade hästägaren snabbt hittades och att även poolägarna, som vaknade av kalabaliken, blev överraskade.

– Hur hästarna kommit dit är inte helt självklart, det bor en bit bort. På något sätt hade de lyckats ta sig från sin hage. De boende där fick sig en chock, säger insatsledare Stefan Fröbom till Expressen.

Poolen ska ha fått skador uppger tidningen, men stoet ska dessbättre enligt en första veterinärkontroll vara okej om än lite omtumlad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden