Hoppning
25 oktober 2019 10:14

Eklunda Open står i startgroparna

Eklunda OpenDrygt 50 tvååringar är redo för årets upplaga av löshoppningstävlingen Eklunda Open som går i helgen. Nästan hälften är till salu. Liksom tidigare vinner segraren en betäckning med valfri hingst hos Stutteri Ask.

Eklunda Open står i startgroparna
Börja löshoppa hästen i god tid inför treårstesterna, är rådet från Lena Zeiloth som arrangerar Eklunda Open. Hästen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Roland Thunholm

Eklunda Open har snabbt blivit ett begrepp för uppfödare i Mellansverige. I år genomförs tävlingen för sjätte gången och max antal starter är uppnått med råge.

53 hästar finns med på startlistan och efteranmälningar är endast möjligt vid eventuella strykningar. Närmare hälften av hästarna är dessutom markerade som till salu på listan.

Domare är Kaj Rosenlund, avelschef på Stutteri Ask, tillsammans med hoppryttaren och SWB-domaren Niklas Jonsson. Segraren får förutom sedvanligt gehäng, rosett och segertäcke, även en betäckning med valfri hingst i Stutteri Asks program för 2020.

Förra året imponerade tvååringarna stort. Lena Zeiloth på Eklunda Stuteri fick idén om en löshoppningstävling för att ge uppfödare och hästägare möjlighet att förbereda sina unghästar inför vårens treårstester på ett bättre sätt. Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden