Hoppning
26 februari 20:07

Eleven slog sin tränare i Doha

FemstjärnigtEvelina Tovek satsade allt i lördagens Grand Prix och slutade på andra plats, medan hennes tränare Henrik von Eckermann fick ett nedslag i den avslutande omhoppningen.

Eleven slog sin tränare i Doha
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z vid en tidigare tävling. Foto: Stefano Grasso/Mario Grassia

De var bara sex felfria efter de två omgångarna i den femstjärniga Grand Prixklassen, och två av dessa var svenskar. Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z (ZANG  f-10 e Winningmood – Socrate de Chivre) som gjort två briljanta rundor, samt Henrik von Eckermann och stabile King Edward.

I den avslutande omhoppningen satsade Evelina allt och höll nollan, men tiden räckte inte för att slå Marcus Ehning, vars tajta runda med Stargold ledde till seger.

Sist ut i startfältet var Henrik von Eckermann, och det såg fint ut till en början, men så föll en bom i inhoppet till kombinationen, och det slutade med en femteplats för ekipaget.

Ytterligare tre svenskar kom till start i klassen.

Peder Fredricson och H&M Christian K fick fyra fel i första omgången och kom därmed inte vidare till andra omgången. Detsamma gällde Annika Axelsson som fick åtta fel med W Diva Rosa Mfs.

Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana valde att utgå i första omgången efter att ekipaget fått två nedslag.

Resultat

Här kan du se tävlingen i efterhand

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden